Ceviche

Ah, ceviche!2015-06-28 18.47.28-1
Husker tydeligt første gang jeg smagte det. Jeg var sammen med min morfar, der havde inviteret mig ned på den lokale restaurant “El Pescador”. Glemmer aldrig den der helt friske smag af  fisk, lime og koriander. Jeg har forsøgt mig med flere opskrifter, men hver gang vinder denne udgave.

Du skal bruge:

  • 200 g. torsk, laks eller anden hvid fisk (jeg plejer at regne med en filet per person)
  • Sukker
  • ½ frisk jalapeño (uden frø og stilk, ellers bliver den møg stærk. Ønsker du en stærk udgave, så lad det hele blive og tilsæt eventuelt en hel chili)
  • ½ Rødløg
  • 1 dl. citronsaft
  • 1 dl. limejuice
  • ½ dl. fiskebouillon
  • 1 fed hvidløg
  • Ingefær (mængde er helt op til dig. Jeg plejer at bruge et stykke på ca. 2-3 cm.)
  • 2-3 stilke frisk koriander (uden blade, de farver marianden brun)
  • 1 stang kanel
  • 1-2 stjerneanis 

Blend alle ingredienser på nær kanel og stjerneanis. Lad det stå og trække lidt og si så blandingen. Om du vil lade stjeneanis og kanel blive i marinaden efterfølgende er op til smag og behag. Jeg plejer altid at lade begge blive.

I mellemtiden skæres fisken i passende stykker. Det er helt op til dig, hvordan du ønsker det. Jeg synes bedst om mindre stykker på cirka 1-2 cm.

Bland marinaden og fisken sammen. Jeg synes det fungerer bedst at hælde det over i en frysepose, da du derved sikrer, at fisken dækkes 100%. Ellers er det helt Ok at lade det trække i en skål.

Nu skal det råmarinere! Og her findes mange og fine bud på hvor lang tid det tager. Nogle siger 15 minutter, andre 5 minutter, nogle påstår endda at det skal have mere end 1 time.
Jeg må indrømme, at jeg bedst kan lide min ceviche når den har trukket i mindst 1 time. Smagen fra marinaden er virkelig trukket ind på det tidspunkt og rødløget har givet fisken en smuk rødlig farve.

Hæld det hele over i et dørslag og si marinaden fra. 

Server med frisk salsa, guacamole og hjemmelavede tortillachips.

Reklamer

2 Comments Add yours

  1. Lotte siger:

    Hvor mange personer gælder denne opskrift til?

    Liked by 1 person

    1. jonlynge siger:

      Hej Lotte.
      Som forret gælder denne til 4 personer.
      Hvis det er til hovedret skal du regne med ca. 200 g. fisk per person 🙂

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s