Salsa af stegte tomater

En god salsa er vigtig, meget vigtig. Den kan bruges til stort set alt, men især til hjemmelavede tortillachips, i tacos eller i en burrito smager den skønt! Lad være med at købe den færdige udgave på glas. Denne udgave er ligeså let at lave, som at hente glasset i Føtex. Til gengæld smager den meget bedre!

Du skal bruge:

  • 4-5 tomater
  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2-3 serranochilier eller friske jalapeños (det er svært at finde friske serranoer i Danmark, det er fint at bruge dem fra dåse.)

Fjern stilk og kerner fra chilierne (ønsker du en rigtig stærk salsa, så lad dem blive)
Hak løget i grove tern. Smid det hele op i et ildfast fad, smurt med lidt olie og derefter ind  under grillen (du kan også riste det hele på en tør pande eller endda direkte på grillen) Jeg plejer at give den fuld skrald indtil tomater og løg får en lettere brændt overflade. Det er vigtigt at ryste fadet flere gange, så grøntsagerne ikke bliver helt brankede og uspiselige.

Tag fadet ud af ovnen og lad grøntsagerne køle lidt af.
Fjern eventuelt de mest brændte dele. Jeg lader dem som regel blive, da det giver en god smag.

Blend alle ingredienser sammen indtil du får den ønskede konsistens. Jeg elsker når det er lidt chunky og har lidt grov struktur. Det er helt op til smag og behag.

Smag til med salt (evt. peber) og tilsæt hakket frisk koriander.

Velbekomme!

Reklamer

2 Comments Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s