Guacamole

Der er mange holdninger til hvordan en ægte guacamole skal tilberedes. Jeg er bestemt ikke religiøs i den retning, men tilslutter mig, at jo “renere” en gucamole er, desto bedre. Det vil sige, ingen variationer med ærter, selleri, rødbeder eller lignende. Skal man endelig blande noget i, og det skal man når der ikke altid er meget smag i avocadoerne herhjemme, er tomater, f.eks i form af en god frisk salsa, vejen frem.
Og alt andet lige, så er det jo på ingen måder raketvidenskab at lave en guacamole.

Du skal bruge:

  • 3 modne avocadoer
  • 3-4 skefulde frisk salsa
  • Salt
  • 2-3 spsk. limejuice

Mos, bland, smag, mums!

Lidt tips:
– Du skal bruge mere salt end du tror. Smag til, lad hvile i 5 min. så saltet kan trænge ind i guacomolen og vurder derefter.
– Erstat ikke limejuice med citron, hvis du kan undgå det. Limejuicen er langt mere frisk og skarp.
– Brug tid på, at fjerne de små brune pletter fra avocadoen (hvis der er nogen overhovedet). Det giver guacamolen en langt flottere farve.
– Og vigtigst af alt. Brug ikke en blender, medmindre du vil have noget, der mere minder om mos. Brug en gaffel, morter eller mocajete.

 

Advertisement

4 Comments Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s