Carnitas

Carnitas… carnitas… carnitas! Prøv lige at sige det højt! Jeg synes det er et helt fantastisk ord. Og jeg synes det er en lige så fantastisk ret. Den spanskkyndige læser vil vide, at carnitas betyder “små stykker af kød” og det er netop hvad denne opskrift handler om, små stykker af kød.

Du skal først og fremmest bruge et stykke svinekød, for eksempel nakkefilet eller lignende. Det behøver bestemt ikke være det dyreste og fineste stykke. 2-300 gram er godt til een person, 1 kilo er passende til lidt flere.

Derudover skal du bruge:

  • Mælk (regn med 2 dl. per 500 g. kød)Carnitas_ingre
  • 1 løg, skåret i 4 kvarte stykker
  • Stjerneanis
  • Spidskommen
  • Skal fra 1 appelsin
  • Vand
  • Salt og peber

Skær kødet i små mundrette stykker. Steg det på panden sammen med løget, indtil kødet er godt brunet. Du må godt gå lidt hårdt til den, farve er lig smag, men pas på at kødet ikke bliver tørt.
Fjern løget og tilsæt alle krydderier, appelsinskal, vand og mælk og skru helt ned for varmen, så retten kun simrer svagt.
Lad det hele simre i 2 timer, tilsæt eventuelt mere vand eller en anelse mælk.
Server sammen med varme majs- eller hvedetortillas, og den salsa du bedst kan lide. Eventuelt blot lidt stærk chilisauce. Jeg synes en god tomatsalsa eller salsa verde passer glimrende til.


English version:

Carnitas … carnitas … carnitas …! Try to say it out loud! I think it’s a fantastic word. And I think it’s an equally fantastic dish. As you probably know, carnitas means “small pieces of meat” and that is exactly what this recipe is all about, small pieces of meat.

First of all, get some meat. You don´t need the most expensive piece, from the most expensive butcher. Pork belly, around 2-300 gram per person, will do just great!

Besides the meat, this is what you need:

  • Milk (approx. 400 ml )
  • 1 onion, chopped into 4 pieces
  • Star anise
  • Ground cumin
  • Orange zest
  • Water
  • Salt and pepper

 

Cut the meat into small bite-sized pieces. Fry it in the pan, with the onion, until the meat is evenly browned.
Remove the onion and add all spices, orange peel, water and milk and turn down the heat and let it simmer for about 2 hours. Add  some more water or milk if neccesary.
Serve with warm corn or wheat tortillas and salsa you of your choice. Or keep it simple and add only a bit of hot sauce.

I like it with tomato salsa or salsa verde, I think it fits perfectly!

 

Advertisement

2 Comments Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s