Taco med stegt flæsk, citronmayo og sprød persille

Stegt flæsk som overskrift?! Hvad går det ud på?
Jo! Jeg tænker tit og ofte på hvordan jeg kan mixe det danske og mexicanske køkken. Mange retter er blevet udsat for forsøg, men det er nu svært at give en ret som “Boller i karry” et mexicansk twist. Det er desværre ikke nok bare at tilsætte lidt koriander og en limebåd.
Men een ret er det da blevet til og endda en klassisk ret! Nemlig, stegt flæsk med persillesovs! Jeg besluttede mig for at lave en tacoversion!

Den største udfordring var balancen i mellem det forholdsvis fede stykke flæsk og den om muligt endnu federe sovs. Der blev løst ved at erstatte persillesovsen med en citronmayo og stege lidt kruspersille sprødt.

Men lad os komme til sagen!

Du skal bruge:

  • Flæsk i skiver
  • Kruspersille
  • 2 æggeblommer
  • Raps- eller solsikkekerneolie
  • Citronsaft

Start med at lave mayoen. Pisk æggeblommerne sammen med en anelse citronsaft og tilsæt olien i en tynd stråle. Pisk indtil den ønskede konsistens og smag til med salt. Mayoen skal selvsagt smage af citron, men ikke være så sur at den ikke er til at holde ud at spise. Den skal hele tiden balancere med den stegte flæsk, så lad det være udgangspunktet når du smager til.

Varm lidt olie i en pande, riv kruspersillen i mindre stykker og steg den indtil sprød. Fjern fra olien og lad trække på fedtsugende papir.

Steg derefter flæsken, som du ønsker det. Om det er i ovnen, på panden eller på Weberen er op til dig. Skær i stykker af cirka 1-2 cm.

Anret et par stykker flæsk på en majstortilla, top med citronmayo og den sprøde kruspersille og værsgo’ -Mexico og Danmark mødes i een ret.

Jeg stegte i øvrigt en skive citron og lagde ovenpå. Det smagte fint, men kan sagtens undværes.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s