Kylling marineret i citron og koriander

IMG_0209-0På trods af mit madglade sind og kærlighed til mexicansk mad, er jeg tit i tvivl om hvad jeg skal spise. Det ender tit med pasta og ligeså ofte med en tilfældig og lidt kedelig kyllingefilet. Men den behøver jo ikke være nogen af delene! Jeg fandt denne opskrift for nylig og den slår aldrig fejl!

Du skal bruge:

  • Kyllingefilet
  • Saft fra ½ citron
  • Saft fra ½ lime
  • Finthakket koriander, ca. 2 spiseskefulde
  • Lidt chilisauce, f.eks Tapatio, Tabasco eller lignende.
  • Salt

Bland citronsaft, koriander og et par skvæt chilisauce sammen. Smag til med salt og hæld blandingen i en frysepose sammen med kyllingefileten. Du kan også marinere i en skål, men jeg synes det fungerer langt bedre med en pose, da marinaden derved dækker kødet meget bedre.

Lad fileten marinere i mindst 1 time.

Tænd ovnen på 200 grader. Hæld derefter marinaden fra og steg kyllingen i olie i ca. 4-5 min. på hver side. Læg fileten i et ildfast fad, dæk med sølvpapir og steg i 20-25 min.

Jeg elsker kombinationen af citron, koriander og chili, det giver en skarp krydret smag, der passer perfekt til f.eks frijoles. Jeg har endnu ikke prøvet denne opskrift med en salsa eller i en taco. Det må komme an på en prøve!

Velbekomme.

Advertisement

3 Comments Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s