Hjemmelavede corn tortillas

I flere af mine indlæg er corn tortillas – eller rettere majstortillas – en fast bestanddel. Ofte kaldes de også for “mexicanske pandekager”.
De er ikke helt så lette at få fat i som almindelige tortillas lavet på hvedemel. Santa Maria sælger en udgave, men de består nærmest kun af hvedemel og majsmel og ikke masa harina, som majstortillas normalt laves af.

Hvad er masa harina?masaharina

Masa Harina er mexicansk majsmel og fremstillet efter at majsen er kogt med kalk.  Den kan ikke rigtig erstattes af anden slags majsmel. Der er flere sider og bøger, der påstår, at man med en blanding af almindelig majsmel, polenta, semolina og hvedemel kan opnå samme type mel og dej. Det smager sikkert helt fint, men hold jer fra det, da resultatet ikke er det samme.
Bestil hellere rigtig masa harina via Tacokongen, der sælger produkter fra Cool Chile, der er en engelsk producent, der laver deres  egen masa harina og tortillas.

Tortillaerne presses flade i en tortillapresse. Den kan man købe flere steder på nettet, bla. via fornævnte Tacokongen. Du kan også fint bruge en kagerulle. Hvis du anskaffer dig en tortillapresse, så læg en overskåret plasticpose på hver side af pressen, så undgår du at dejen klistrer.

Du skal bruge (til ca. 10 corn tortillas):

 • 4 dl masa harina
 • 3 dl lunken vand
 • ca. ½ tsk salt

Sådan gør du:
Bland det hele sammen indtil dejen føles som ler. Tilsæt mere masa harina eller vand, hvistortillapresse dejen enten er for tør eller våd.
Lad dejen hvile i ca. 15 min. Husk at dække den godt til, da den hurtigt tørrer ud.

Form dejen til små kugler på størrelse med en golfbold, mas
flad i tortillapressen og bag på en varm pande i ca. 1 minut på hver side.

Advertisement

30 Comments Tilføj dine

 1. Lene siger:

  Du har vel ikke opskriften på de majschips, man får til drinks på mexicansk restaurant. De er helt glatte og ikke ‘poppede’ men helt flade og glatte.

  Liked by 1 person

  1. jonlynge siger:

   Hej Lene
   Jo, den kommer her: https://mexibro.dk/2016/05/05/tortilla-chips/

   God fornøjelse 🙂
   Jon

   Like

 2. Pingback: Birria – Mexibro

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s