Tacos med langtidsstegt and

Den engelske titel på denne ret er “tacos with shredded duck” hvilket er lidt mere retvisende i forhold til overskriften. Jeg kunne også have skrevet “pulled duck”, men jeg synes ærlig talt, at vi har set nok madoverskifter med ordet “pulled”.

Opskriften er fra den fantastisk bog “Viva La Revolucion“. Den beskriver meget fint, hvad mexicansk mad egentlig er. Der er opskrifter på alt lige fra guacamole til sværdfiskcarpaccio. Vil du dykke yderligere ned i det mexicanske køkken, er den et must!

Men nu til retten. Lækker langtidsbraisseret trevlet and i sauce lavet af pasillachillier, tomat og appelsinjuice.
Det tager lidt tid at lave den, da anden skal have lang tid. Du kan med fordel stege anden, dagen inden.

Du skal bruge (til 2 personer):IMG_1774

  • 2 andebrystfileter (1 ekstra stor kan også gøre det)
  • 5-6 Pasillachillier (de kan købes på chilihouse.dk eller Cool Chile. Alternativt kan du bruge guajillo. Santa Maria sælger dem i mindre poser og de kan efterhånden købes i de fleste supermarkedet. Jeg køber mine i Føtex. 
  • 1 Løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 tomater 
  • Æblecidereddike
  • Mexicansk oregano
  • Juice fra 1 appelsin 

Start med at lave anden.Forvarm ovnen til 150 grader.

Placer andebrystfileter med skindet ned på en kold pande. Skru langsomt op for varmen IMG_1836over 15 min. Dette gøres for at få fedtet fra skindet til at smelte. De sidste to minutter steges fileterne ved høj varme.

Placer fileterne og overskydende fedt i et ildfast fad, dæk med staniol og ind i ovnen i min. 2 timer. Muligvis skal de have lidt længere, der afhænger helt af kødet og mængden. Tjek derfor løbende. Når kødet kan deles med to gafler er det færdigt.

Nu skal vi til selve saucen.

Halvér tomater, løg, hvidløg og steg på panden. Det skal have lidt farve, men ikke meget. Tilsæt chilierne, lidt æblecidereddike og mexicansk oregano. Kog det hurtigt op og blend alle ingredienserne til en fin ensartet masse. Du kan med fordel tilsætte vand til blenderen, da det ellers bliver for tørt.IMG_1791
Hæld saucen tilbage på panden, tilsæt appelsinjuice og kog i ca 10-15 minutter.
Tilsæt det trevlede andekød, smag til med salt og peber og lad det simre i ca. 15 min.

Server i varme corn tortillas med et par skiver advocado ovenpå.

Velbekomme.

 

Advertisement

3 Comments Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s