Quesadillas entomatadas

Jeg synes det spanske navn er så fint og har derfor valgt at beholde det. Jeg kunne også have kaldt det “tortillaruller i tomatsauce”, men her foretrækker jeg nu den spanske udgave.

Denne ret er en god base og kan varieres på alle mulige måder.

Du kan selv vælge om du vil bruge majstortillas eller tortillas af hvedemel. Her har jeg brugt corntortillas. Faktisk har jeg været så fræk, at bruge dem fra Santa Maria. “Hmprf!” vil enkelte nok sige, men jeg synes at de smager fint til formålet.

Men lad os komme til opskriften og følge lidt op med idéer til variationer bagefter.

Du skal bruge (til 2 personer):

  • 4-5 modne tomater
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 salatløg (almindelige løg kan også gøre det, men salatløg er lidt mildere i smagen og det går bedste til denne ret)
  • 4 corn- eller hvedetortillas
  • Queso fresco, ricotta, feta, hytteost eller tilsvarende.
  • 1 frisk jalapeño

Start med at riste tomater, hvidløg og løg på en pande. Alternativt kan du gøre det i ovnen. Vend løbende alle ingredienser indtil der kommer sort overflade på tomaterne. Fjern dette og blend alle dele sammen til en fin masse. Kør blandingen igennem en fin si, så kerner og mindre klumper bliver sorteret fra. Hvis du synes den resterende sauce er for tynd, kan du med fordel varme den op og koge lidt ind. Pas på med ikke at varme for meget og for længe, da friskheden fra tomaterne derved forsvinder.

Varm samtidig tortillaerne.

Hæld tomatsaucen over på en tallerken og vend tortillaerne heri. Rul dem sammen og placer på en tallerken ved siden af hinanden. Hæld den resterende sauce over, top med osten, løg og finthakket frisk jalapeño.

Denne ret i sig selv er lækker, men den kan fint tåle variation. Her er lidt forslag:

  • Skær kylling marineret i citron og koriander i tynde skiver og læg dem ind i tortillaerne, efter du har vendt dem i saucen. Du kan også rive kyllingen fra hinanden, så det bliver mere strimlet. Det passer godt til retten.
  • Pulled pork, beef eller sågar and passer også godt.
  • Hvis du er til bønner, er frijoles altid et sikkert hit sammen med kødet (opskrift følger snart)

Man kan fint gratinere retten, men jeg elsker nu den friskhed, der ligger i tomatsaucen og osten. Men som jeg nævnte tidligere inviterer denne ret til at lege og variere. Jeg vil derfor lade det være helt op til dig og dine smagsløg.

Velbekomme og rigtig god fornøjelse.

Advertisement

2 Comments Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s