Mexicansk kaffe

Indrømmet! Jeg elsker neskaffe. Det er let og smager i den grad bedre end den maskinekaffe, jeg normalt drikker på mit arbejde. For mig skal kaffe være let og hurtig at lave, for jeg indtager den i store mængder hver dag. Men engang i mellem elsker jeg dog at gøre lidt ekstra ud af det.

Denne kaffe er let at lave, blot ingredienserne er klar. Den smager skønt, blot man ikke er bange for lidt kaffegrums og en mere krydret og frugtig kaffesmag end normalt.

Hmm, jeg sælger den vist ikke så godt, men den har nu mine varmeste anbefalinger.

Lad mig i øvrigt lige kommentere overskriften. Når min morfar serverer mexicansk kaffe er den fuld af tequila og kahlua. Der er ikke en nogen af delene i denne udgave, men jeg er sikker på at det vil smage fint med et skvæt tequila og/eller kahlua i.

Du skal bruge (6 kopper kaffe)

  • Et par teskefulde brun farin (det er helt op til dig og hvor sød du foretrækker din kaffe)
  • 1 stang kanel
  • 2 nelliker
  • ½ tsk. allehånde
  • 3-4 hele sorte peberkorn
  • Revet appelsinskal efter smag
  • 6 teskefulde kaffe (juster selv afhængigt af hvor stærk eller mild du ønsker din kaffe)

Hæld to liter vand i en gryde, sammen med brun farin, kanel, nelliker, allehånde, peber og appelsinskal. Kog op indtil farinen er opløst, fjern gryden fra varmen og tilsæt kaffen. Rør rundt og læg låg på. Lad den trække i 10 minutter.

Det er nu du ikke skal være bange for kaffegrums. Størstedelen af kaffen ligger på bunden, men den er nu svær at undgå. Jeg synes der er noget charmerende over det. Ellers kan du hælde kaffen igennem en fin si eller et kaffefilter og så er du fri for grums.

Og så er der vist ikke andet tilbage end, at ønske dig en rigtig god kaffepause.

Advertisement

One Comment Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s