For snart ti år siden købte jeg på en rejse et lille glas med chili-limesalt Det smagte skønt, men desværre blev glasset hurtigt tømt. Man kan sikkert finde det på nettet et sted, men det er sjovere – og lettere – at lave selv.
Jeg har valgt at bruge en standard rød chili. Man kan også bruge chipotlechili, jalapeño, ancho eller en helt fjerde.
Mængderne lader jeg være helt op til dig. Det kommer an på hvilken smag du ønsker skal dominere – chili, lime eller lige meget af begge dele.
Salt smager selvsagt af salt, så du kan bruge alle typer. Jeg synes dog at flagesalt er bedst at bruge, da det blender bedst sammen med de andre ingredienser.
Du skal bruge:
- Flagesalt
- Limeskal
- Chili (fjern kerner og stilk, medmindre du ønsker en stærk udgave)
Hak chili og riv limeskallen fint. Tag den ønskede mængde salt og put det hele i en morter eller blender og bland godt sammen. Du bestemmer selv teksturen og stilen. Jeg kan bedst lide, når alle dele er blandet ekstra fint sammen.
Spred saltet udover et stykke bagepapir på en bradepande. Tænd ovnen ved 80 grader og tør i ca. 30 min. Hold øje med saltet løbende. Det glemte jeg og det medførte en masse brændt salt. Det kan jeg bestemt ikke anbefale.
Når du først begynder at bruge chili-limesalt opdager, at det går fint til stort set al slags mad. Det har en skøn frisk smag og er et lækkert pift.
Og så er variationerne ganske enkelt uendelige, det er helt op til dig.
Rigtig god fornøjelse!
3 Comments Tilføj dine