Ølbraiseret kylling med rød coleslaw

(scroll down for english version)

Denne opskrift hører sig vist mest til en lørdag i oktober med lav sol, men den smager skønt og så spiller årstiden vel ingen rolle.

Du skal bruge (til 2 personer):

  • 4 kyllingelår
  • 3.5 dl mørk øl (hvilken som helst brown ale)
  • 1 spiseske hvedemel
  • ½ teske sukker
  • Rødkål
  • 1 æble
  • 4-5 skiver bacon
  • Æblecider eddike
  • Dijonsennep
  • Olivenolie

Krydr kyllingelårene med salt og peber og steg 5-8 på hver side eller indtil færdige.

Lav i mellemtiden en blanding af øl, mel og sukker og rør sammen til een fin masse uden klumper.
Tilsæt langsomt blandingen til kyllingelårene og lad simre i 15-20 min. Vend lårene løbende, men ellers kan de fint passe sig selv.

Steg baconen til helt sprødt. Læg skiverne på fedtsugende papir, lad køle og smuldr baconen til små stykker.

Lav dressingen ved at tage 1 spiseskefuld baconfedt og bland sammen med en skefuld æblecidereddike, en teske dijonsennep og olivenolie. Smag til med lidt salt og peber.

Skær kålen i tynde strimler og skær æblet i tynde smalle skiver.

Bland køl, æbler, bacon og dressing og rod godt rundt, så dressingen når hele vejen rundt.

Fjern kyllingelårene fra panden. Lad den resterende sauce blive, tilsæt lidt vand og kog op. Sørg for at skrabe godt ned i bunden for at få al smag med.
Flå kødet fra benene og hiv det fra hinanden til mindre stykker. Benene skal ikke bruges, så dem smider du bare ud. Put kødet tilbage på panden og bland det med den resterende sauce. 

Varm en majstortilla, tilsæt kylling og top med kål- og æblesalaten.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.



Beer-braised chichen tacos with red cabbage slaw


Ingredients:

  • 4 chicken thighs
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1/2 teaspoon black pepper
  • 1 tablespoon extra-virgin olive oil
  • 1 1/2 cups brown ale
  • 1 teaspoon all-purpose flour
  • 1/2 teaspoon sugar
  • 4 slices of bacon
  • 2 tablespoons cider vinegar
  • 1 teaspoon Dijon mustard
  • thinly sliced red cabbage
  • Green apple, thinly sliced.
  • Corn tortillas

 

Heat a skillet over medium-high heat. Sprinkle chicken evenly with salt and pepper. Add oil and chicken to pan and cook for 5-10 minutes or until browned on both sides.

Combine beer, flour, and sugar, stirring until smooth. Slowly add beer mixture to pan; bring to a boil. Reduce heat to medium and cook for 15 minutes or until chicken is done, turning once. Remove chicken from pan; let stand 5 minutes. Remove chicken from bones and shred the meat. You don´t need the bones, so you can discard those.
Bring cooking liquid to a boil, scraping pan to loosen browned bits. Add a bit of water if necessary, cook 2 minutes and return chicken to pan. Let simmer.

Meanwhile, cook bacon in a large skillet over medium heat until crisp. Remove bacon from pan, reserving fat. Drain bacon on paper towels; crumble. Add 1 tablespoon drippings to a medium bowl. Add 1 teaspoon oil, vinegar, and mustard to the baconfat, stir until well combined. Season to taste with salt and peber. Add bacon, cabbage, and apple; toss to coat and make sure the dressing covers all of the cabbage and apple.

Warm tortillas, add chicken mixture and top with the cabbage mixture.
Buen provecho!

 

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s