Taco med tun, chilimayo og appelsinradiser

(scroll down for english version)

Chintextle er en hovedingrediens i denne opskrift. Og hvad er det så, spørger du?

Chintextle er en paste med oprindelse i  Oaxaca. Den er blandt andet tilberedt af tørrede pasillachilier, græskarkerner, avocadoblade og tørrede rejer. Smagen er intens, brændt og især rejerne fører tankerne hen på havet.  Jeg er ret vild med chintextle, men det kan også virke lidt omstændigt at kaste sig ud i at lave. Derfor har jeg fundet et par gode alternativer.
Gran Luchito laver et skønt produkt. Det er dog uden rejer, men den røgede, stærke og brændte smag er med. Man kan købe det i Magasin og et par andre steder. Alternativt er chipotlechili i adobosauce et rigtig lækkert alternativ.

I denne udgave har jeg brugt Gran Luchito.

Du skal bruge:

  • 4-5 radiser
  • Juice fra 2 appelsiner
  • Mexicansk oregano 
  • Mayonnaise (køb en god på glas eller endnu bedre – lav den selv!)
  • Masa Harina
  • Achiote
  • 1-2 frisk tunsteaks
  • Blandede solsikke -og græskarkerner, mandler, valnødder og sorte sesamfrø
  • Frisk koriander

Skær radiserne i tynde skiver. Mariner dem i juice fra 1 appelsin og mexicansk oregano  i ca. 1-2 timer

Lav derefter tortillaerne. Følg opskriften her og tilsæt appelsinjuice og achiote i stedet for vand.

Blend mayonaisen med enten Gran Luchito eller chipotlechili. Du behøver ikke blende den for fint. Det gør ikke spor med lidt struktur og små chilistykker.

Hak nødder og sesamfrø i en blender. Vend tunen i blandingen og lynsteg på panden.

Skær tunen i tynde skiver og læg i en varm tortilla. Top med mayo, radiser og lidt frisk koriander, spis og glæd dig over denne skønne blanding af smagsnuancer.


Taco with tunasteak, chilimayo and radishes marinated in orange juice

Chintextle is one of the main ingredients in this recipe. And what is that?

Chintextle is a paste originating from Oaxaca. It is, among other things, made from dried pasilla chilis, pumpkin seeds, avocado leaves and dried shrimps. The flavor is intense and smoky. I really like chintextle, but it takes a lot of effort to make, so I´ve found some great alternatives.
Gran Luchito makes a wonderful product. However, it doesn´t contain shrimps, but it got that smoky, hot and burnt taste.
And of course, chipotle chili in adobosauce is always great and a really nice alternative.

Ingredients:

  • 4-5 radishes
  • Juice from 2 oranges
  • Mexican oregano
  • Mayonnaise (buy a good one or even better – make it yourself.)
  • Masa Harina
  • Achiotepaste
  • 200 grams of fresh tuna
  • Mixed sunflower -and pumpkin seeds, almonds, walnuts and black sesame seeds
  • Fresh coriander

Thinly slice the radishes. Marinade in juice from 1 orange, seasoned with mexican oregano for about 1-2 hours

Time to make the make tortillas. Follow the recipe here and add orange juice and achiote instead of water.

In a blender mix the mayonaise with either Gran Luchito or chipotlechili.

Chop the nuts and sesame seeds in a blender or with a knife. Cover the tuna steak with the mixture and let sit.

Heat the pan to hot, cook the steak, turning after maximum 1 mins. Be cautious, a dry tuna steak is just plain boring.

Cut the tuna in thin slices and place in a warm tortilla. Top with mayo, radishes and garnish with fresh coriander.

Eat and enjoy!
———————————————–
Denne opskrift er fra en artikel i Berlingske.

Advertisement

2 Comments Tilføj dine

  1. Dorthe Arve siger:

    Hej Jon, opskriften ser helt fantastisk ud! Du skriver dog, at man kan erstatte vand til tortillas med appelsin juice og achiote. Hvad er blandingsforholdet/mændgen af achiote?

    Like

    1. jonlynge siger:

      Hej Dorthe. Dejligt at høre 🙂 Jeg plejer at bruge ca. 2-3 teskefulde achiote til 4 dl masa harina

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s