Tacos dorados, taquitos, flautas. Kært barn har mange navne. Jeg kalder dem normalt taquitos, men jeg synes nu også, at der er noget særligt over navnet “tacos dorados”- altså “gyldne tacos”.
De er sprøde og kan fyldes med oksekød, kylling eller hvad du nu ønsker. I denne opskrift bruges oksekød.
Du skal bruge (til 4 personer)
- 500 g. oksekød (eller kylling)
- ½ løg, hakket groft.
- 1 fed hvidløg
- 1 laubærblad
- Majsolie
- 12 majstortillas
- Vand
Start med fyldet. Kødet skal være helt trevlet, så forvent lidt forberedelsestid.
Fyld:
Skær kødet i tern og kog i rigeligt vand med løg, hvidløg, laubærblad og salt. Lad det simre under låg i ca. 40-45 min eller indtil mørt.
Lad det køle og flå fra hinanden med to gafler.
Jeg foretrækker at kødet er sprødt og smager af lidt ekstra. Du kan med fordel svitse det på panden med lidt salt, peber og eventuelt spidskommen.
Sådan gør du:
Nu skal det hele samles. Varm majstortillaerne på en tør pande for at gøre dem mere fleksible og undgå at de revner. Hvis du ikke bruger helt friske tortillas, kan du med fordel hælde lidt majsolie på panden.
Læg kødet i tortillaen, rul sammen og hold fast med en tandstikker.
Fortsæt indtil alle 12 tortillas er klar og steg dem derefter i majsolie på en medium varm pande
Server med salsa eller en lækker guacamole. Velbekomme og rigtig god fornøjelse!
One Comment Tilføj dine