Emmoladas

Hvis du ikke er bange for lidt snyd, så kig med her!

Emmoladas kan nemlig laves med mole, lavet helt fra bunden eller man kan styre sin cravin´ for både Mole og Emmoladas ved at bruge Mole-paste. Altså koncentreret Mole, om man vil. Nogle vil mene at det er snyd, men jeg synes at det er helt Ok. Man kan få mange glimrende typer af Mole-paste. Bland andet forhandler Magasin et mærke, der er udemærket. Når det er sagt, så foretrækker jeg til enhver tid den hjemmelavede udgave, og du vil også snart kunne finde en opskrift på hjemmelavet Mole på Mexibro snart. Men, hvis man er sulten er man sulten. Og så synes jeg det er Ok at skære et hjørne eller to.

Du skal bruge:

  • 1 glas Mole-paste
  • Frisk ost, enten feta eller queso fresco
  • 1 rødløg
  • 1/2 løg
  • 1 finthakket frisk jalapeño
  • kyllingebrystfilet (ca. 1 per person)
  • Laubærblade
  • Corn tortillas

Start med at koge kyllingen i vand tilsat det halve løg og laubærblade i ca. 20 min. eller indtil færdig.

I mellemtiden laver du Mole. Pasten blandes med vand og koges op (følg instruktionen på pakken). Sørg for at røre godt rundt og få opløst pasten helt. Lad molen simre, så den er klar til brug, straks corn tortillasene er klar.

Lav derefter corn tortillas. Put dem i en frysepose straks de er færdige på panden og fold et viskestykke omkring posen. Så holder de varmen bedst.

Nu er kyllingen klar. Tag den op af gryden og køl lidt af. Flå kødet til små stykker  med to gafler.

Anretning:

Læg kylling i tortillaen og fold tortillaen som en halvmåne (hvis du har problemer med at tortillaen knækker, kan du med fordel varme den kort i lidt olie)

Anret 2-3 tortillas på hver tallerken og hæld den varme mole over. Mængden af Mole pr. tallerken er op til dig.

Top derefter med ost, jalapeño og rødløg.

Buen provecho!

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s