Serranochili minder i størrelse og smag om en jalapeño. Jeg har aldrig set dem friske i Danmark, men de kan til gengæld købes på dåse flere steder. Jeg har forsøgt mig med begge dele og selvom jeg elsker frisk chili, giver dem på dåse en lidt mere syrlig og spids smag. Det synes jeg passer godt til denne salsa.
Du skal bruge:
- 3 fed hvidløg
- 15 serranochilier
- 1-2 tsk. salt
- ½ løg, finthakket
- Frisk koriander
- 1-2 tsk. sukker
Rist chili og hvidløg på en pande over medium varme. Vend dem løbende og fjern fra panden når begge dele er delvist brændte.
Normalt skal denne salsa laves med en morter eller molcajette, men en almindelig blender fungerer lige så godt.
Knus hvidløg, løg og salt til en samlet masse. Fjern stilk og kerner fra chilierne og tilsæt dem sammen med lidt vand (ca. en ½ dl. er passende)
Fortsæt indtil alle dele er blandet godt sammen. Hvis du benytte chilier fra dåse, kan du med fordele tilsætte frisk koriander og lidt sukker.
Smag til med salt og server sammen med tortillachips eller som topping på en taco.
Velbekomme!
4 Comments Tilføj dine