Syltede jalapeños

Man kan købe syltede jalapeños i ethvert supermarked. Men man kan også lave det selv. I denne version bevarer de syltede chilier deres sprødhed. Ønsker du en lidt mildere og blødere version, som man kender dem fra glas, kan du med fordel koge dem (se mere info længere nede)

Du skal bruge:

  • 10 friske jalapeños, uden stilk, skåret i aflange tynde skiver
  • ½ løg, skåret i tynde skiver
  • 2 fed hvidløg
  • 1 laubærblad
  • 1 tsk. hel allehånde
  • 6 hele nelliker
  • 5 dl. hvid eddike
  • salt
  • 6 spsk. brun farin

Rist laubærbladet, allehånde og nelliker et kort øjeblik på en varm pande. Bland krydderiene sammen med de halve jalapeños, løg og hvidløg i en skål

I en gryde opløses farin og salt i eddiken. Kog det hurtigt op, tag af varmen og hæld over chilierne.

Lad køle og hæld derefter på glas eller anden beholder. Vent en 3-4 timer før du tager i brug.

Ønsker du en lidt mildere version kan du tilsætte 4 dl. vand til eddikeblandingen og nøjes med kun 4 dl. eddike. Derudover er opskriften den samme.

Lad chilierne simre under låg i 15 min. Tag derefter af varmen og køl inden du hælder på glas eller anden beholder.

Advertisements

One Comment Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s