Grøn chorizo

Mexicansk chorizo adskiller sig lidt fra den type vi normalt kender herhjemme. Hvis du vil læse lidt mere om forskellen og læse hvordan man laver en klassisk chorizo, så klik ind her

Lad os se på hvordan man laver grøn chorizo!

Hvis du vil lave denne opskrift til pølser, er det meget vigtigt, at du bruger kød med meget høj fedtprocent. Minimum 22% og gerne højere. Du kan med fordel tilsætte ekstra fedt i form af svinefedt eller spæk. Det kan virke voldsomt, men alternativt får du en meget tør pølse.
Hvis du bare ønsker at lave blandingen og stege den i forbindelse med en anden opskrift behøver du ikke ekstra fedt.

Du skal bruge:

  • 2 kg. hakket svinekød
  • 1 tsk. peber
  • 1 tsk. koriander frø
  • ½ tsk hel spidskommen
  • 1 spsk. mexicansk oregano
  • 1 laubærblad
  • 4 hele nelliker
  • 3 stks. serranochili (kan købes på dåse, brug alternativt jalapeño eller almindelig grøn chili)
  • 8 fed hvidløg
  • ½ dl. sherryeddike
  • ca. 40 korianderblade
  • ca. 40 persilleblade
  • 1 spsk. salt
  • 2 spsk. sukker

(Du kan også bruge stødte krydderier til denne opskrift. I så fald kan du springe første afsnit over)

Tænd en pande for medium varme. Rist peberkorn, korianderfrø, spidskommen, oregano, laubærblad og nelliker et kort øjeblik på en varm pande og stød dem i en morter.

Rist derefter chilier og hvidløg  på en pande indtil pletvis sorte og brændte. Lad køle og pil derefter hvidløgene og fjern derefter stilken fra chilierne (og kernerne hvis du ikke ønsker en stærk chorizo.

Blend chilier, hvidløg, krydderier sammen med eddike, frisk koriander og persille, salt ogimg_4436-1 sukker indtil det er en helt fin masse.

Bland sammen med det hakkede kød og det er klar til brug.

Hvis du vil bruge kødet som det er, så stop bare her. Vil du lave pølser, så læs med nedenfor:

Du skal bruge:

  • Et godt pølsehorn eller en maskine dertil. Jeg har kun et pølsehorn og det fungerer glimrende. Det kan købes i Kunst og Køkkentøj eller HW Larsen.
  • Svinetarm
  • Nål

Læg tarmen i blød og skyl den grundigt, både indvendigt og udvendigt (følg anvisningen på pakken)
Kom tarmen på pølsehornet og farsen i sprøjteposen. Klem den derefter ud i tarmen. Det img_4486kan være forholdsvist svært i starten. men tabikke modet, det kræver øvelse og tager lidt tid. Form derefter pølserne i den størrelse du ønsker. Del dem derefter ind med køkkentråd eller ved at snurre tarmen sammen. Sørg for at fjerne alle lufthuller ved at prikke med med en nål.
Blanchér pølserne i vand, der næsten koger i max. ti minutter ellers tørrer de helt ud. Skyl dem grundigt i koldt vand. Herefter kan du fryse dem ned, stege eller grille dem.

Reklamer

One Comment Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s