Queso fresco

Queso fresco – “frisk ost” – er en mexicansk ost, der traditionelt fremstilles af rå komælk eller en kombination af ko og gedemælk. Smagen er forholdsvis neutral og beskrives bedst som frisk, lys, mælkeagtig, og mild. Den er et perfekt supplement til forskellige retter, enten som kontrast til en tungere ret, såsom enchiladas eller Huevos Rancheros eller som en let ingrediens til eksempelvis salater eller grillede grøntsager.

Kan man købe queso fresco i Danmark?
Det korte svar er: det kan man desværre ikke. Man kan dog erstatte det med ricotta eller feta. Men bedst af alt, man kan lave det selv! Det er let og en super sjov proces.

Du skal bruge:

* Råmælk er absolut at foretrække, men sødmælk er et godt alternativ.
** Citronsaften giver osten en let citrusagtig frisk smag, eddiken giver en mere neutral smag. 

Hæld mælken i en gryde og varm op til ca. 75-85 grader. Tilsæt derefter en halv spiseske osteløbe. Ja, der skal ikke mere til, bruger du for meget, bliver osten helt gummiagtig. Tilsæt derefter syren, kun 1 teske af gangen. Tilsæt indtil mælken begynder at skille og forme små klumper. Du er slet ikke i tvivl når der sker.

Lad derefter mælken stå og arbejde for sig selv i ca. 20-30 min. Du ville kunne se hvordan ostemassen langsomt former sig.

Gør nu ostelærredet klar i et dørslag og hæld ostemassen op i. Vrid væsken ud af lærredet. Tilsæt salt til ostemassen og rør rundt.

Vrid kluden indtil ønskede konsistens. Hvis du ønsker et fast ost, vrid da ostelærredet stramt om ostemassen og sæt i spænd (eksempelvis en jerngryde ovenpå) i et par timer. Ellers skal du blot lade osten trække i ca. 20-30 min. og den er klar til brug.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme!

Advertisement

4 Comments Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s