Taco med indbagt fisk, mayo og serranosalsa

Der findes et hav af opskrifter på tacos med fisk, men den klassiske  – prototypiske ombajacalifornia man vil – udgave fra især Baja California, består af indbagt fisk, lidt sourcream eller mayo, salsa, kål, løg og selvfølgelig frisk lime.
Retten minder mig om sommer ved vandet, men den passer nu til hele året rundt, også uden hav og strand.

Jeg har udeladt kål og løg i denne udgave, da jeg synes det spolerer den lækre fisk og salsa. Du kan selvfølgelig selv tilsætte, som du har lyst.

Du skal bruge:

  • 500 g. hvid fisk (torsk eller lignende) – udbenet, skåret i fileter
  • 400 g. rismel
  • 160 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 god mørk øl
  • Masser af solsikkeolie (nok til at du kan dybstege fisken)
  • Mayonaise
  • 3-4 radiser, skåret i tynde skiver
  • Et bundt frisk koriander
  • Lime, skåret i skiver
  • Serranosalsa eller salsa verde
  • Majstortillas (købte eller hjemmelavede)

Et par små bemærkninger inden vi går videre:
– du vælger selv hvilken salsa du vil bruge. Jeg synes bedst om serranosalsa med syltede serranochilier, altså dem fra dåse. Det giver en ekstra syrlighed, der passer perfekt til den indbagte fisk og den fede mayonaise. I fald du bruger salsa verde, så udelad avocado.

Skær fisken i 10-12 stykker og sæt i køleskabet.

I en skål blandes 170 g. af rismelen (gem resten til panering), hvedemel og bagepulver. Tilsæt øl og rør forsigtig rundt. Det er vigtigt, at luftigheden i dejen bevares, så rør ikke for kraftigt. Sæt dejen på køl indtil den skal bruges.

Lav derefter en stak majstortillas.

Hæld olien i en gryde (husk at der skal være afstand fra olien til kanten af gryden, så du undgår sprøjt) Varm olien op til ihvertfald 175 g. Hvis du ikke har  et termometer, så tjek med et lille stykke fisk. Når olien syder og bobler omkring fisken er den klar.

Tag fisken ud af køleskabet, tilsæt en smule salt og vend hvert stykke i rismel og efterfølgende i dejen. Steg fisken i den varme olie indtil gylden. Du skal ikke stege alle på een gang, max 2-3 af gangen. Læg på fedtsugende papir og tilsæt lidt ekstra salt.

Nu er vi klar til anretningen.
Smør en stribe mayonaise og salsa på majstortillaen, placer fisken og top med koriander, radiser og lime.

Velbekomme!

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s