Tequila- og mangomarineret svinekød

(scroll down for english version)

Tequila i madlavning er super lækkert og du vil bliver overrasket over hvor mange forskellige muligheder, der findes med tequila. For mig er det en hel verden, der er ved at åbne sig!
Særligt denne ret har gjort et stort indtryk på mig. Jeg synes at kombinationen af mango, chili, tequila og ingefær er helt eminent!

Du skal bruge:

  • 1 mango (skrællet og skåret i tern)
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. honning
  • 2 tsk. finthakket ingefær
  • 2 tsk. ketchup
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. tequila
  • 2-3 chipotlechili i adobosauce (kan købes på dåse i flere supermarkeder og grønthandlere)
  • 800 gram svinekød (flæsk i skiver, revelsben eller lignende) *
  • frisk koriander

* kan erstattes med kylling

Blend mango, citronsaft, honning, ingefær, ketchup, hvidløg, chili og tequila sammen indtil jævnt. Smag til med salt og peber og sæt til side.

Tænd ovnen på 190 g.

I mens ovnen varmer op, steges kødet på en pande. Det skal ikke være gennemsteg, der skal blot komme lidt stegeskorpe på kødet. Tilsæt derefter halvdelen af tequila-mangosaucen og bland sammen (resten af saucen skal gemmes til servering)
Hvis din pande kan tåle at gå i ovnen, dæk da med staniol og sæt direkte ind i 1 time. Alternativt kan du hælde i et ildfast fad, dække med staniol.
Tjek kødet løbende og hæld det overskydende fedt og saucen i bunden af panden over kødet.

Tag kødet fra panden og lad hvile kort på en tallerken.

Hæld den resterende mængde sauce op i panden sammen med en kop vand. Rør rundt og varm op. Få alt det lækre brændte med, det giver ekstra god smag! Hvis du vil undgå klumper eller brændte stykker, så hæld efterfølgende saucen igennem en si.fullsizerender-3

Anret kødet på en tallerken, hæld saucen over og drys med lidt finthakket koriander. I Mexico City serveres retten med kartoffelmos. Du kan også spise den i en taco eller sammen med en salat.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme!

 

Ingredients:

  • 1 mango, peeled and diced
  • 2 tbsp. lemon juice
  • 2 tbsp. honey
  • 2 tsp. finely chopped ginger
  • 2 tsp. ketchup
  • 1 clove of garlic
  • 2 tbsp. tequila
  • 2-3 chipotlechili in adobosauce
  • 800 grams of pork ribs *
  • Fresh coriander

* substitute with chicken if preferred.

Put mango, lemon juice, honey, ginger, ketchup, garlic, chili and tequila in a blender or food processor and process until smooth. Season with salt and pepper and set aside.

Preheat the oven to 190 C./375 F.
Heat the oil in a saucepan, add the ribs and sear over high heat. Transfer to an ovenproof dish and add half the tequila-mango sauce (save the rest of the sauce for later) Cover with aluminum foil and cook in the oven for 1 hour.
Check the meat regularly, basting with the sauce several times.

Pour the remaining sauce and ½ cup of water into the roasting pan and set over medium heat. Stir and scrape all the delicious sediments of the bottom of the pan, adding an extra great taste to the sauce. Strain the sauce to avoid lumps or burned pieces.

Serve on a plate, pour over the sauce and sprinkle with coriander.

Advertisements

One Comment Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s