Jeg har aldrig set tartar som noget specielt mexicansk, men mexicanere har faktisk gjort retten til deres egen og kalder den “carne apache”. Præcis som når man tilbereder ceviche, marineres kødet i lime- og/eller citronsaft og røres sammen med en frisk salsa.
Jeg synes det er et skønt tvist på en i forvejen lækker ret.
Du skal bruge (ca. 4 personer)
- 500g. tartarkød
- 200 ml. citron- og/eller limejuice, friskpresset
- Salsa fresca
- 1 moden avocado
Bland kød og juice sammen i en skål og lad marinere i min. 15-20 min. Jeg kan personligt godt lide at give den lidt ekstra tid – 30 min. plejer at være passende for mig. Lader du marinere for længe tager limen helt over og du kan stort set ikke smage andet en limejuice.
Rør tartaren sammen med salsaen, smag til med salt og peber, top med et par skive avocado og server som en tostada eller med tortillachips som tilbehør.