Carne apache / steak tartare

Jeg har aldrig set tartar som noget specielt mexicansk, men mexicanere har faktisk gjort retten til deres egen og kalder den “carne apache”. Præcis som når man tilbereder ceviche, marineres kødet i lime- og/eller citronsaft og røres sammen med en frisk salsa.
Jeg synes det er et skønt tvist på en i forvejen lækker ret.

Du skal bruge (ca. 4 personer)

  • 500g. tartarkød
  • 200 ml. citron- og/eller limejuice, friskpresset
  • Salsa fresca
  • 1 moden avocado

Bland kød og juice sammen i en skål og lad marinere i min. 15-20 min. Jeg kan personligt godt lide at give den lidt ekstra tid – 30 min. plejer at være passende for mig. Lader du marinere for længe tager limen helt over og du kan stort set ikke smage andet en limejuice.
Rør tartaren sammen med salsaen, smag til med salt og peber, top med et par skive avocado og server som en tostada eller med tortillachips som tilbehør.

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s