Mazapán

Julen er også højsæson for alt godt med marcipan. Her kommer en mexicansk udgave, hvor mandler, som marcipan normalt laves af, erstattes med usaltede peanuts.

Du skal bruge:

  • 3 dl. usaltede peanuts (med eller uden skal)
  • 1 dl. flormelis

Blend peanuts kraftigt, tilsæt flormelis og blend videre indtil nødderne begynder at udskille olie. Det tager let 10-15 min., så bliv ved indtil blandingen begynder at blive en glat og skinnende dej. Giv den hellere for meget end for lidt.

Rul derefter fladt ud med en højde på ca. 0,5 cm. og skær ud i tern på ca. 3x2cm. Formen og størrelsen er helt op til dig.

Drys eller vend med eksempelvis hakkede pistacienødder, hindbær, dyp i chokolade eller noget helt andet, mulighederne er mange.

Rigtig god fornøjelse og glædelig jul.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s