Margarita

(Scroll down for english version)

Der er stor uenighed om oprindelsen for Margarita. Var det danseren Marjorie King, der i 1938 i en bar i Tijuana fortalte bartenderen Carlos “Danny” Herrera, at hun var allergisk overfor alt alkohol, på nær tequila, hvorefter han i sin iver efter at betjene kunden hurtigt, fandt på drinken? Eller var det Margarita Sames, der på en ferie i Acapulco fortalte sin gode ven Tommy Hilton (ja, ham med hotellerne) om drinken, hvorefter han straks satte den på menukortet i samtlige af Hiltons hotelbarer? Eller var det en tysk ambassadørs datter, ved navn Margarita Henkel, der besøgte en bar i Ensanada i Mexico, hvor bartenderen, Don Carlos Orozco, eksperimenterede og forsøgte at finde på nye cocktails og opkaldte en af drinksene efter hende?
Den mest sandsynlige er nok, at den har fået sit navn efter drinken Daisy. Margarita er netop spansk for “Daisy”. Den eneste forskel på de to drinks er at den ene er lavet med brandy, den anden med tequila.
Historierne er sjove og mange og det er mulighederne for at variere denne cocktail også. Her kommer opskriften på den helt klassiske margarita.

Den laves normalt efter formlen 2:1:1, dvs. 2 x tequila, 1 x triple sec og 1 x limejuice. Du kan selv gange op hvis du skal lave til flere.

Husk, at bruge en god tequila, det gør en kæmpe forskel. Kan du ikke få en god udgave i dit lokale supermarked, så klik ind på Tequila.dk og se deres imponerende udvalg.

Du skal bruge (til 1 drink)

  • 2,5 cl. limejuice
  • 1 spsk. salt (til kanten af glasset)
  • isterninger
  • 5 cl. tequila
  • 2,5 cl. triple sec (eller Cointreau eller Gran Marnier)
  • 2 cl. sirup (jeg foretrækker agavesirup, juster selv mængden alt efter hvor sød du ønsker margaritaen skal være)
  • Limeskiver

Fugt kanten af glasset med en limeskive og dyp i salt.
I en blendes mixes isterninger sammen med limejuice, tequila, triple sec og sirup.

Hæld i glasset og top med en skive frisk lime.

God fornøjelse.

——————————

English version. 

Ingredients:

  • 1,5 tablespoon lime juice
  • 1 tbsp. salt
  • handful of ice cubes
  • 4 tablespoons tequila
  • 1,5 tablespoon triple sec (or Cointreau or Grand Marnier)
  • 1,5 tablespoon syrup (preferrably agave, adjust if you want a sweeter og more sour drink)
  • lime slices

Brush the rim of the glass with lime juice. Spread out the salt on a small plate and dip the rim of the glass into it. 

Mix the lime juice, ice cubes, tequila, triple sec and syrup in a blender. 

Strain the mix into the glass and top with a slice of lime. Serve chilled and immediately. 

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s