Salsa negra

Salsa negra er en af de salser, der kræver lidt ekstra tid, ekstra mængde af chilier og som man umiddelbart ikke helt får lavet. Men den er tiden og besværet værd, for den er intet mindre end fantastisk. Brug så vidt muligt den røgede chipotle morita-chili. Den passer bedst til.
I denne opskrift skal du bruge piloncillo, som er uraffineret rørsukker, der i Mexico fås formet som kegler. Det findes ikke i Danmark, men du kan fint erstatte det med muscovadosukker eller brun farin. Jeg har i øvrigt været så heldig at finde det i Corte Ingles´ butikker i Spanien, så du kan købe det dér, hvis du er på de kanter.

Du skal bruge:

  • 100 gram. brun farin eller muscovadosukker
  • 4 fed hvidløg
  • 4 tomater
  • 1 dl. smagsneutral olie eller fedt
  • 20 tørrede chipotlechilier (du kan erstatte med en blanding af pasilla, guajillo og/eller ancho)
  • salt

Opløs piloncilloen i 1 dl. vand i en gryde. Varm vandet op og tag af varmen straks det når kogepunktet. Lad gryden stå så piloncilloen rigtig kan få lov til at blive opløst.
Rist derefter hvidløg og tomater på en tør pande indtil de er pletvis brændte. Tag af panden, lad dem køle og pil skallen af.

Hæld olien i panden og varm op til medium styrke. Steg chilierne i olien i max. 30-45 sekunder. Pas meget på med varmen på olien. Hvis den er for varm, bliver chilierne sorte og brankede og det smager hæsligt.
Når alle chilierne er stegte blandes det sammen med pioncilloen. Lad det hele trække i mindst 30 min.

Blend derefter hele blandingen, sammen med hvidløg og tomater til jævn konsistens. Hæld blandingen tilbage på stegepanden og varm op til kogepunktet. Skru derefter ned til medium styrke og lad blandingen simre i 10-15 min. eller indtil konsistensen er tyk og mørk. Smag derefter til med salt og lad køle til stuetemperatur.

Server i en taco med bacon skåret i tykke stykker eller sammen med røræg eller som tilbehør til en god bøf.

Velbekomme!

 

Kilde: Stupak, Alex: Tacos
Advertisement

2 Comments Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s