Jeg kender ikke meget til det jamaicanske køkken og da denne blog kredser om det mexicanske, kommer jeg heller ikke til at skrive meget om det. Men jeg er nu faldet for den skønne, velsmagende og – meget – aromatiske krydderiblanding, der bruges i denne opskrift. Du skal muligvis forbi en grønthandler eller supermarked for at opdatere krydderiskuffen, men opbevaret korrekt kan sådanne krydderier holde sig i lang tid.
Som dressing indgår en sirup lavet på hibiscus og chipotle chili. Det kræver selvfølgelig at du ligger inde med sådan en sirup. Du kan finde opskriften på siruppen her. Alternativt kan du tilsætte et par skefulde af krydderiblandingen til mayoen og eventuelt søde den med lidt honning eller agavesirup. Resultatet er ikke det samme, men det smager også skønt til.
Du skal bruge: (til 4 personer)
- 2-3 kyllingefileter skåret i store mundrette stykker.
- Spidskål (eller anden tilsvarende kål)
- Frisk rødkål eller anden rød bitter salat.
- Frisk koriander
- Mayo
- Hibiscus- og chilisirup
- 8-10 majstortillas
Krydderiblanding:
- 1 spsk. hvidløgspulver
- 2 tsk. cayennepeber (tilsæt en ekstra skefuld, hvis du ønsker en stærk udgave)
- 2 tsk. løgpulver
- 2 tsk. tørret persille
- 2 tsk. sukker
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. røget paprika
- 1 tsk. allehånde
- 1/2 tsk. sort peber
- 1/2 tsk. tørret chili
- 1/2 tsk. revet muskatnød
- 1/2 tsk. stødt kanel
Bland alle krydderierne sammen i en skål. Du kan med fordel bruge hele krydderier og støde dem i en morter.
Gnid blandingen på kyllingen og lad sidde et par minutter. I mellemtiden kan du lave corn tortillas og mayoen.
Tag 4 spiseskefulde mayo og bland med 4 teskefulde sirup. Tilsæt et nip salt og rør rundt. Vurder selv hvordan du vil have konsistensen og forholdet i mellem mayoen og siruppen. Bruger du sirup med chili skal du hele tiden gå efter forholdet i mellem det stærke, søde og salte.
Steg nu kyllingen på en medium varm pande indtil gennemstegt. Snit salat og kål i strimler og læg på hver tortilla, derefter kylling, mayo og til sidst den friske koriander.
Velbekomme og rigtig god fornøjelse.
One Comment Tilføj dine