Salsa borracha kaldes også “drunken salsa” og det er lige præcis hvad den er, altså beruset. Den laves, som med utallige mexicanske retter, i mange forskellige udgaver. Her har jeg lavet en version med tequila og guajillochili, men den laves også med øl, mezcal, tomatillos eller tomater. Du kan finde en version med øl og tomater her.
Det tager kun 10 min. at lave den og er perfekt som dip til tortillachips eller ovenpå eksempelvis taco barbacoa.
Og så må jeg lige gentage mit mantra. Husk, at bruge en god tequila. Alt andet er synd for dig selv og maden. Klik ind på Tequila.dk og se deres flotte udvalg
Du skal bruge:
- 3 guajillo chili
- ½ dl. tequila, brug mezcal hvis du ønsker en mere røget smag
- Saft fra 1 appelsin
- 1 fed hvidløg
- 1/2 løg
- 1 spsk. olivenolie
- Salt
Fjern stilk og kerner fra chilierne og rist dem ved medium til stærk varme på en tør pande. Vend dem løbende og pas på at de ikke få for meget og bliver brændte. Giv dem cirka 30-45 sekunder og max. 1 minut.
Mix chili, appelsinsaft, hvidløg og løg i en blender. Tilsæt løbende olivenolie og til sidst tequila, men pas på at den ikke bliver for dominerende og skygger for smagen af appelsin og chili.
Smag efterfølgende til med salt og server som tilbehør.
Velbekomme og god fornøjelse.
One Comment Tilføj dine