Salsa borracha kaldes også “drunken salsa” og det er lige præcis hvad den er, altså beruset. Den laves, som med utallige mexicanske retter, i mange forskellige udgaver. Her har jeg lavet en version med tomater og øl, men den laves også med mezcal, tequila eller tomatillos. Du kan finde en version med tequila her.
Det tager kun 10 min. at lave den og er perfekt som dip til tortillachips eller ovenpå eksempelvis taco barbacoa.
Du skal bruge:
- 3 tomatoer
- ½ løg
- 1 jalapeño
- ½ øl (eksempelvis sol, corona eller negra modelo)
- 2 fed hvidløg
- 2-3 spsk. kyllingbouillon
- 1 spsk. olivenolie
- 8-10 stilke frisk koriander
Steg tomater, hvidløg, løg og jalapeño på en pande indtil let brændte. Pas på med ikke at give for meget, ellers bliver salsaen bitter.
Put derefter i blender sammen med øllen, kyllingebouillon og olivenolie. Blend indtil jævn konsistens og hæld derefter over i en pande.
Kog op og lad alkoholen fordampe. Fortsæt indtil ønsket konsistens, lad køle og rør derefter den friske koriander i.
Server med tortilla chips eller som tilbehør til tacos.
3 Comments Tilføj dine