Så snart jeg får mulighed for at blande min øl sammen med sodavand eller juice, så gør jeg det. Enkelte vil kalde det “helligbrøde” og at ødelægge øllen. For mig er det forfriskende og lækkert. Jeg skal derfor ikke opholde mig længe i Spanien før jeg bestiller “una clara con limón”. I Frankrig kalder man i øvrigt sådan en blanding for “Panaché”, i andre dele af Europa kalder man det for “Diesel”, “Shandy” eller “Tango”.
I Mexico findes blandt andet Michelada og Chelada. Og hvad er så forskellen? Indholdet skifter fra region til region, men kort sagt:
En Chelada består af øl, citronsaft eller grapejuice serveret i glas med saltkant. I en michelada blander man også Worcestershiresauce og tabasco i.
Jeg ved at nogle bytter rundt på disse to navne og derfor mener at jeg er helt galt på den. Det må I bære over med, for ligegyldigt hvad, så fejler indholdet og ingredienserne ingenting.
Chelada
Du skal bruge:
- 1 øl (Corona eller Sol. En Tuborg går også fint an)
- Juice fra 1 citron eller fra ½ grape
- Salt
- Et par skiver lime
- Isterninger (kan udelades)
Fugt kanten af glasset med lime eller grape og dyp i salt. Hæld juicen i glasset og derefter øl. Pynt med en skive lime og servér.
Michelada
Du skal bruge:
- 1 øl (Negra Modello eller anden mørk øl passer bedst)
- Juice fra 1 citron
- 1 skvæt Worcestershiresauce
- 1 skvæt Maggi-sauce (kan udelades)
- 1 skvæt Tabasco
- Salt og peber
- Isterninger
Fugt kanten af glasset med lime eller grape og dyp i salt.
Hæld et par isterninger i glasset og tilsæt citronsaft, Maggisauce, Worcestershiresauce og Tabasco. Smag til med salt og peber og mix godt sammen med en ske.
Tilsæt derefter øl og servér.
Skål!
One Comment Tilføj dine