Man bør altid have et glas Mojo de ajo stående i køleskabet. Det passer perfekt til eksempelvis en steak taco eller sammen med pasta, pizza eller noget helt tredje.
Man kan variere stort set alle ingredienserne efter smag og ønske. Der findes også flere udgaver uden tomat, chili og peber. Jeg synes dog at chilien og tomaten giver et ekstra skud god smag og foretrækker derfor denne udgave.
Du skal bruge:
- 2 chilier (arbol, chipotle, habanero, jalapeño eller en anden frisk chili)
- 2 dl. olivenolie
- 15 fed hvidløg, finthakkede
- Saft fra 2 limes
- 1 tomat, finthakket (kan udelades)
Fjern stilk og kerner fra chilierne. Rist på en pande i max. 30-45 sekunder. Hak fint med en kniv.
Hæld olien i en pande ved middel varme. Tilsæt de hakkede hvidløg og varm indtil gyldne. Tilsæt de hakkede chilier og limesaft og eventuelt tomat. Lad simre i et par minutter.
Fjern panden fra varmen, lad køle og hæld på et lufttæt glas.