Mojo de ajo

Man bør altid have et glas Mojo de ajo stående i køleskabet. Det passer perfekt til eksempelvis en steak taco eller sammen med pasta, pizza eller noget helt tredje.

Man kan variere stort set alle ingredienserne efter smag og ønske. Der findes også flere udgaver uden tomat, chili og peber. Jeg synes dog at chilien og tomaten giver et ekstra skud god smag og foretrækker derfor denne udgave.

Du skal bruge:

  • 2 chilier (arbol, chipotle, habanero, jalapeño eller en anden frisk chili)
  • ½ tsk. peberkorn
  • 2½ dl. olivenolie
  • 15-20 fed hvidløg, finthakkede
  • juice fra 1 appelsin eller 2 lime
  • 1 tomat, finthakket (kan udelades)

Fjern stilk og kerner fra chilierne. Rist peber og chili på en pande i max. 30-45 sekunder. Kværn derefter i en blender eller morter. Har du ingen af delene, kan du med fordel hakke det fint med en kniv.

Hæld olien i en pande ved middel varme. Tilsæt hvidløg og varm indtil gyldne. Tilsæt chili/peber-blandingen, juice og tomat og lad simre i et par minutter.

Fjern panden fra varmen, lad køle og hæld på et lufttæt glas.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s