Tlayuda kaldes af nogle for “mexicansk pizza”. Og det er forståeligt nok, for tlayuda består i grove træk at en dej rullet fladt ud, toppet med ost, bønner, kød og salat. Præcis som pizza findes der mange variationer. Billedet og nedenstående er derfor inspiration, mere end en egentlig opskrift.
Dog er det næsten sikkert, at en tlayuda, udover bunden, altid består af et tyndt lag svinefedt, mosede bønner, snittet salat eller kål, kylling eller oksekød og avocadoer. Og så er det altid helt op til dig og hvad du har appetit til.
Du skal bruge:
- 3 dl. masa harina
- 1-2 spsk. svinefedt
- Frijoles (følg denne opskrift og mos dem derefter)
- Frisk mozarella (kan du få fat i ægte mexicansk ost fra Oaxaca er det dog at foretrække)
- 1 avocado, skåret i skiver
- Tomat eller tomatillo, skåret i skiver
- Kylling eller oksekød, skåret i tynde skiver eller trevlet.
Forvarm ovnen til 250 grader.
Bland masa harina sammen med vand og salt. Præcis som når du laver tortillas. Rul den ud til den har en diameter på cirka 20-25 cm.
Bag derefter på en bageplade dækket med bagepapir indtil gennembagt og sprød. Det tager cirka 10 minutter.
Smør svinefedt ud over tlayudaen, top med de moste bønner, ost og de øvrige ingredienser (vent med avocadoen indtil servering)
Steg tlayudaen videre i ovnen indtil osten begynder at smelte (cirka 5-7 min.) Top med den friske avocado og du er klar til at nyde en skøn ret fra Oaxaca!
Velbekomme.