Campechano

Campechano kombinerer flere typer af kød i een taco. Det er typisk svin, såsom chorizo og oksekød.  Derfor er en opskrift nærmest overflødig, men så lad dette indlæg være inspiration til at afprøve forskellige kombinationer.

Du skal bruge: (til 2 personer)

  • 200 g. chorizo
  • 200 g. oksekød (find en bøf i montren i supermarkedet)
  • Corn– eller flourtortillas
  • Salsa verde eller anden salsa efter lyst og behag
  • ½ løg, finthakket
  • 3-4 stilke frisk koriander, finthakket

Start med at lave en stak corn- eller hvedemelstortillas og hold dem varme under et viskestykke.

Lav din egen chorizo eller køb en god hos eksempelvis Irma (de sælger dem rå og er min foretrukne) og fjern papiret rundt om kødet, så chorizoen har lettere ved at “smuldre” ved stegning.
Skær oksekød og chorizo i mindre tern (cirka 1-2cm x 1-2cm) og steg ved høj varme på samme pande. Kødet må godt få en god stegeskorpe, det giver ekstra smag.  Jeg plejer at “choppe” kødet lidt op under stegning og sørge for at fedtet fra chorizen og oksekødet blandes godt sammen. Der er masser af smag i de to typer kød, hvilket er hele grundlaget for denne taco.

Tag kødet af varmen og fordel i tortillaerne, top med løg og koriander. Jeg foretrækker salsa verde på min campechano. Men du kan også gøre som jeg gør en gang i mellem,  nemlig at bruge en tomatillo– eller chipotlesalsa fra Tacokongen. Og jo det er Ok, at det ikke er hjemmelavet når den akutte tacocraving banker på!

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s