Mole Sacristía

Som nævnt i et andet indlæg her på bloggen, kommer mole i mange smager, teksturer og farver. Denne udgave er fra den fantastiske bog “Viva La Revolución” og indeholder ikke ligeså mange ingredienser som mole poblano, men det gør den ikke mindre interessant. Omdrejningspunktet er styrken og den røgede smag fra chipotlechilierne. Den gør sig glimrende som tilbehør til lyst kød, fisk eller sammen med kylling i en taco. 

Du skal bruge:

  • 500 gram tomatillos, friske eller på dåse (kan erstattes med almindelige tomater)
  • 2 løg, grofthakkede
  • 1 fed hvidløg
  • 3 chipotlechili (helst tørrede, alternativt fra dåse, som kan købes i de fleste grønthandlere)
  • 2 spsk. rasp/vindruekerneolie
  • 2,5 dl. kyllingebouillon
  • Salt
  • Sesamkerner

Gril tomaterne på en pande eller under grillen i ovnen indtil pletvist brændte.

Fjern stilken fra chilierne. Hvis du ønsker en stærk mole, så lad kernerne blive, ellers fjern dem. Steg kort chilierne i olien indtil gyldne. Lad dryppe af på fedtsugende papir. 

Blend tomat, løg, hvidløg og chili sammen med 1-2 dl. vand indtil fin og glat konsistens. Tilsæt eventuelt mere vand, hvis det er for tørt (husk, du kan nærmest ikke tilsætte for meget vand, da du blot lader molen simre og koge lidt ekstra ind efterfølgende) Hvis du ønsker en ekstra fin sauce, kan du køre blandingen igennem en si. 
Hæld fra blenderen over i pande og tilsæt bouillonen. Lad simre i cirka 10-15 minutter eller indtil konsistensen er som en lækker cremet suppe. Smag til med salt og server med kylling, svin eller fisk. Drys eventuelt lidt ristede sesamkerner over inden servering. De ser både godt ud og smager lækkert. 

Velbekomme!

 

Advertisement

One Comment Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s