Denne salsa kommer i mange versioner – ristet, rå, kogt, med chipotle, med chili arbol, avocado, o.s.v. Jeg foretrækker versionen, hvor man lige rister ingredienserne først. Brug denne som en base og varier selv.
Det optimale er selvfølgelig rå tomatillos, men de er svære, stort set umulige at købe i Danmark.
Du skal bruge:
- 4 tomatillos
- ½ løg
- 2 jalapeños, uden stilk og kerner
- 1 fed hvidløg
- Frisk koriander, finthakket
- Sukker eller honning
- Salt
Rist først tomatillos, løg, jalapeños og hvidløg indtil delvist brændte. Fjern fra panden og lad køle.
Fjern stilk og kerner fra chilierne og skindet fra hvidløget.
Blend grundigt sammen i en blender, molcajette eller morter. Nogle mener, at man skal gøre det i faser, dvs. starte med at blende løg og hvidløg, derefter tilsætte jalapeños,, derefter tomatillos og til slut røre koriander i og smage til med salt og honning.
Jeg ser nu intet problem i at gøre det hele på en gang, smagen er den samme. Dog kan jeg godt lidt at røre den hakkede koriander i til sidst, da jeg synes det giver en bedre konsistens.
4 Comments Tilføj dine