Salsa roja

To af de mest populære og brugte salsaer i det mexicanske køkken er salsa verde og salsa roja.
Som altid findes der et hav af variationer. Her er en af de bedre.

Du skal bruge (til ca. 5 dl.):

  • 6 tomater
  • 1 frisk jalapeño, uden stilk og kerner
  • Evt. 1-2 chili arbol, hvis du ønsker en ekstra stærk udgave)
  • ½ tsk. mexicansk oregano
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. korianderfrø
  • 5 fed hvidløg
  • 1½ tsk. salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk eddike, gerne æblecidereddike

Rist tomater og hvidløg på en varm pande. Lad køle og fjern skindet fra begge.

Fjern stilk og kerner fra chilierne og rist dem kort på en varm pande. Max 30-40 sekunder eller indtil du kan se den første lille smule røg. De skal ikke brænde på, blot ristes for at få aromaerne frem. Læg derefter chilierne i blød i rigeligt vand i 30 min og hæld derefter vandet fra.

Rist i mellemtiden spidskommen, korianderfrø  og oregano. Jeg plejer efterfølgende at kværne dem til fint pulver i en kaffekværn, men du kan også bruge en morter. Har du ingen af delene, kan du fint tilsætte dem i blenderen til sidst uden at kværne dem først.

Alle dele er nu klar. Blend tomater, chilier, hvidløg, krydderier sammen med 1 dl. vand, sukker, salt og eddike indtil helt fin konsistens. Tilsæt eventuelt en smule mere vand, hvis blandingen er for tør.

Kør igennem en si og hæld på glas indtil du skal bruge den, eksempelvis til taco al pastor.

Salsen kan sagtens holde sig i i køleskabet i op til 2 uger.

Velbekomme og god fornøjelse!

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s