Xni Pec

Denne salsa stammer fra Yucatán-halvøen og minder meget om klassisk mexicansk tomatsalsa. Den afskiller sig en smule ved at bruge habanerochili i stedet for jalapeño eller serrano og indeholder også radisser. Derudover skal man bruge “sure appelsiner”, men da det ikke er så let at købe deciderede sure appelsiner herhjemme, erstatter vi med lige dele limejuice og appelsinsaft.

Navnet, Xni pec, er mayansk og betyder frit oversat, “hundens snude”. Det refererer eftersigende til hvordan styrken fra habaneroen får ens næse til at løbe.

En lille note. Habaneroen er stærk, meget stærk, så vær forsigtig! Start med en lille smule og smag efter om styrken er til at holde ud.

Du skal bruge:

  • 2 tomater
  • ½ rødløg
  • ½ habanero, finthakket uden stilk og kerner
  • Frisk koriander, finthakket
  • 5-6 radisser, skåret i små stave eller tern
  • 3-4 spsk. saft fra appelsin og lime
  • Salt

Bland alle ingredienser godt sammen og smag til med salt.

Server som tilbehør til tacos, taquitos eller som dip til tortillachips.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s