Mexicanske ris

Denne opskrift går også under navnet “spanske ris”, da det eftersigende var spanierne, der bragte ris til Mexico. Retten er særligt populær i det nordlige Mexico.

Som altid i det mexicanske køkken, findes opskriften i flere versioner. Her er den simple og klassiske mexicanske udgave.

Du skal bruge:

  • 2½ dl. ris – eksempelvis basmati
  • 1 tomat
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 5 dl. hønsebouillon
  • Salt

Start med at skylle risene af 2-3 omgange. De fjerner en del af stivelsen og gør dem mindre “grødede”.

Halver løget. Den ene del hakker du groft, den anden lader du være som den er.

Rist derefter tomat og hvidløg på en varm pande. Dette fremhæver den søde smag i tomaten og gør hvidløget mildere. Rist indtil du kan se små sorte pletter på skindet på dem begge.
Blend løg, hvidløg og løg grundigt sammen.

Varm lidt olie i en gryde og tilsæt det halve løg og risene. Rør rundt og steg i ca. 4-5 min. eller indtil risene er let gennemsigtige og er let brunede.

Tilsæt tomatblandingen og rør rundt i yderligere 2-3 min. Risene skal absorbere så meget af blandingen som muligt.
Tilsæt derefter bouillonen, kog op og skru derefter ned på medium varme og lad risene simre i ca. 15 min. eller indtil det meste af væsken er fordampet.

Lad trække i 5-10 min., fjern løget og server.

Reklamer

2 Comments Add yours

  1. Pingback: Birria – Mexibro

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s