Agua de jamaica

Når solen skinner er denne drik fantastisk. Det er den også på en grå regnvejrsdag, men der gør en kop kaffe eller varm kakao sig nok bedre.

Der findes flere versioner af denne, men jeg synes bedst om denne udgave. Her består  basen af en sirup, som man selv kan spæde op med vand efter behov.

Du skal bruge:

  • 1 l. vand
  • 400 g. sukker
  • 2 dl. tørrede hibiscusblomster
  • lidt friskpresset citronsaft
  • en stang vanilje

Hæld vand, sukker og blomster i en gryde og kog op.

Tilsæt derefter citronsaft og kernerne fra vaniljen. Smid bare stangen ned i gryden også. Rør rundt indtil sukkeret er helt opløst og lad derefter blandingen trække i 30 min.

Hæld igennem en si og derefter tilbage i gryden. Lad det koge ind til ønskede konsistens. Tag af varmen og lad køle. Siruppen tykner når den køles ned, så tag hellere af varmen for tidligt end for sent.

Bland op med koldt vand, evt. danskvand, i forholdet 1:4. Juster selv hvor koncentreret du vil have den. Top med et par isterninger og lidt frisk mynte.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s