Quesadilla med squashblomster

Sidst på sommeren kan man købe squashblomster. De er fantastisk smukke og smager lækkert. Hvis du ikke kan finde dem i dit lokale supermarked, så spørg hos grønthandleren – det gjorde jeg og dagen efter lå der en hel pose squashblomster og ventede på mig.

Man kan bruge dem til flere retter, bla. til suppe eller som lækre sprøde dybstegte snacks. Jeg foretrækker dog at bruge dem til quesadillas, som er en tortilla, der er foldet sammen og lukket sammen langs kanten.

Du skal bruge (laver 8 quesadillas)

  • 10-12 squashblomster
  • 8 corntortillas
  • 1 løg, finthakket
  • 1 tomat, finthakket
  • 1 grøn peber
  • Oregano
  • Frisk mozzarella eller lignede

Start med at forberede dejen til quesadillas. Det er samme opskrift som når du laver tortillas. Opskriften finder du her. Du kan også fint bruge færdiglavede. Dæk dejen til med lidt film, så den ikke tørrer ud.

Skyl alle blomsterne grundigt og fjern stykket med squash ved blot at brække blomsten af. Derefter fjernes støvdrageren nede i bunden af blomsten.

Hak dem derefter groft.

Fjern still og kerne fra den grønne peber og skær i korte tynde strimler.

Tænd en pande ved medium varme og tilsæt en smule olie. Svits derefter løgene til de er klare, tilsæt derefter tomat og grøn peber. Lad stege i få minutter og tilsæt derefter squashblomsterne. Lad stege i 3-4 minutter og tilsæt 1 dl. vand, smag til med salt, peber og oregano og rør rundt. Lad simre i yderligere 4-5 min. og skru derefter ned for varmen og lad stå.

Forbered tortillaerne efter samme fremgangsmåde som til tortillas/tacos. Inden du smider dem på panden lægges 1-2 spsk. fyld i midten og en smule mozzarella. Fold derefter sammen og luk til ved at presse let med en finger langs kanten. Husk at være forsigtig, da tortillaen er ret skrøbelig. Et lille tip er at varme den super kort på begge sider og derefter putte fyldet på tortillaen når den ligger på panden. Fold derefter sammen (pas på du ikke du ikke brænder fingrene). Bruger du færdiglavede, kan du med fordel vende dem kort i lidt olie på en varm pande eller dampe dem inden brug. Det gør dem væsentligt mere fleksible.

Varm igennem på en pande ved medium varme. Du kan vælge at gøre det med eller uden olie. Begge dele smager lækkert, men

Quesadilla

Pas på med for høj varme, da de ellers hurtigt bliver brankede uden at fyldet bliver varmet ordentligt igennem. Varm indtil gyldne. Husk også at vende dem på højkant og varm “bagsiden”.

Server med en god salsa, bønner og ris.

Velbekomme.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s