Salsa arbol

Arbolchili hører til i den stærke ende af de tørrede chilier, der traditionelt bruges i det mexicanske køkken. Den er lille og spinkel, men har masser af styrke og en syrlighed, der gør den perfekt til eksempelvis steak tacos.
Denne udgave af salsa arbol er en ud af virkelig mange. Opskriften her er fra Alex Stupak. Klik ind snart for flere udgaver af salsa arbol.

Bemærk at du skal bruge 40 arbolchilier. Det er forholdsvis mange, men opskriften giver også ca. 3 dl. salsa. Juster selv ned, så det passer med hvad du har i skabet og den mængde salsa du reelt har brug for. Smagen ændrer sig jo ikke af den grund.

Du skal bruge:

  • ½ tsk. hel spidskommen
  • 6 stks. allehånde
  • 3 nelliker
  • ½ tsk. mexicansk oregano
  • 40 arbolchili
  • 4 fed hvidløg
  • ½ dl. sesamfrø
  • ½ dl. græskarkerner
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 2 dl. æblecider- eller hvidvinseddike

På en medium varm pande ristes spidskommen, allehånde, nelliker og oregano. De skal max. have et par minutter. Lad køle og kværn til helt fint pulver i en morter, blender eller krydderikværn.

Fjern stilk og kerner fra chilierne. Du kan med fordel smide dem alle i en blender og give den 2-3 tryk på “pulse”-knappen. Det knækker de fleste af chilierne og det gør det lettere at fjerne kerner og stilk.
Rist derefter på en varm pande. De skal kun have 30-45 sek. og skal tages af panden straks du ser den første smule røg fra chilierne.
Læg derefter chilierne i blød i varmt vand i ca. 30 min.

I mellemtiden ristes hvidløg på en pande. Vend dem løbende, indtil du kan se små sorte pletter på løgene. Lad køle og pil dem derefter.

Efterfølgende ristes sesamfrø og græskarkerne indtil gyldne. Sørg for at ryste panden hele tiden, så de ikke brænder på. Bemærk, at sesamfrøene skal have væsentligt kortere tid end græskarkerne, så det er bedst at riste dem hver for sig.

Hæld vandet fra chilierne og put dem i en blender sammen med hvidløg, krydderierne, sesamfrø, græskarkerner, salt, sukker og eddike. Blend ved høj styrke til blandingen er helt jævn og glat. Kør eventuelt salsaen igennem en si eller purémølle for at gøre den ekstra fin.

Server til eksempelvis steaktacos eller som dip til tortillachips.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s