Mandelsalsa

Jeg har fundet en gammel bog fuld af vegetaropskrifter på mexicansk mad. Jeg er normalt ikke den store vegetar, medmindre at det er så lækkert at jeg bare ikke kan lade være. Sådan er det med denne opskrift.
Jeg undrede mig lidt over, at opskriften inkluderede hårdkogte æggeblommer. Det viser sig dog, at det, udover god smag, også giver salsaen en cremet konsistens, der er en fin modvægt til de sprøde mandler.

Jeg brugte mandelsalsaen som topping på en taco med brændt spidskål.

Du skal bruge:

  • 50 g. mandler
  • 3 hårdkogte æggeblommer
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille bundt persille
  • 2-3 spsk. vineddike (hvidvin eller æblecider)
  • 2 dl. olivenolie

Skold mandlerne og smut dem derefter. Giv dem 4-5 min. på en medium varm pande, indtil de er gyldne. Hak dem derefter fint.
Mos æggeblommerne. Hak hvidløg og persille fint og rør derefter alle ingredienserne sammen. Hold lidt igen med olivenolien. Jeg endte med at bruge de 2 dl., men hvis du ønsker en mere fast salsa, skal du bruge mindre. Prøv dig frem til den er lige som du synes er bedst.
Smag til med salt og peber.

Skal spises straks. Rigtig god fornøjelse.

Advertisement

One Comment Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s