Taco med bacon og grøn peber

Egentlig laves denne taco med poblanochili. En chili, der mest ses i Puebla i Mexico. Den findes i både en rød og grøn udgave og er mild i smagen, omend den røde version kan være lidt stærkere. Den kaldes i nogle tilfælde også for ancho og når jeg her på bloggen netop nævner anchochili, er der faktisk tale om en tørret udgave af poblanochili.

Det er dog ikke muligt, at købe poblanochili i Danmark, men de kan købes på dåse her. Som alternativ kan du bruge grøn peber. Nogle vil påstå at grøn peber er et ringe alternativ. Det er jeg slet ikke enig i, jeg synes det er et glimrende alternativt og desuden må man jo bruge hvad man kan få.

Det særlige ved denne ret er at kombinationen af bacon og poblanochili/grøn peber. Det er en del tyngde i den kombination og jeg forestiller mig at den gør sig godt “dagen derpå”.
Du kan bruge osten på to måder. Enten queso fresco som topping på tacoen eller du kan tilsætte mozarella revet i strimler på panden, så det får mulighed for at smelte sammen med chili og kød.
Grunden til at du skal bruge to forskellige slags ost er, at queso fresco ikke er god at smelte – det er den friske mozarella derimod.

Du skal bruge:

  • 3 poblanochili eller grøn peberfrugt
  • 6-8 skiver bacon, skåret i skiver af cirka ½ cm.
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • Sort peber
  • Salt
  • Et skvæt Worcestershire- eller engelsk sauce
  • Queso fresco, feta eller ricotta*

*ønsker du smeltet ost på tacoen, skal du bruge mozarellaost i stedet for queso fresco.

Rist chilier/grøn peber på en pande indtil skindet er pletvis sort og bobler op. Læg i en frysepose og lad køle. Dampen løsner skindet og gør det efterfølgende let at tage af. Fjern stilk, kerner og skind. Skær derefter i strimler på ca. 1½-2 cm.

I mellemtiden varmes en pande ved medium til høj varme. Steg baconen til gyldent og lækkert. Jeg foretrækker min bacon med en smule bid, uden at være alt for sprødt.

Lad baconen dryppe af på fedtsugende papir. Fjern fedtet fra panden, men lad lidt blive (ca. 2-3 spsk.) til stegning. Tilsæt løg og steg i fedtet til let gennemsigtige. Tilsæt hvidløg og sort peber, derefter chili/grøn peber og worcestershiresauce. Smag til med salt og lad varme godt igennem i 4-5 minutter.
Top tacoen med queso fresco.

Server i varme tortillas og eventuelt lidt salsa arbol for at give ekstra styrke.

Buen provecho!

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s