Crema mexicana

Det tætteste man herhjemme kommer på crema mexicana er creme fraiche, men det er alligevel ikke helt det samme. Det er, som med mange andre mexicanske produkter som eksempelvis queso fresco og tomatillos, ikke muligt at købe crema herhjemme. Men man kan lave det selv. Du skal bruge en dags tid på at lave det, men så har du også det tilbehør, der er prikken over i’et på en taco barbacoa, quesadilla eller hvad med en sprød tostada toppet med frijoles, queso fresco og crema mexicana.
Det er dog ikke altid at der er så meget tid til rådighed. Du kan snyde ved at blande 2 dele creme fraiche med 1 del god mayonaise (Helmans er den foretrukne hos mig) – smag til med limejuice og salt.
Men hvis tiden er til det, så se med her:

Du skal bruge:

  • 2,5 dl. fløde (40-42%)
  • 1 spsk. kærnemælk
  • Saft fra 1 lime
  • Salt

Varm fløden op til stuetemperatur. Den må for alt i verden ikke koge, så hold varmen på et minimum. Tilsæt derefter 1 spsk. kærnemælk. Hæld over på et glas, hvor låget sættes på. Ilten skal kunne cirkulere, så det er vigtigt at låget ikke skrues fast, men kunne sættes fast.

Lad den stå på køkkenbordet natten over. Vær ikke bange klumper eller at det bliver surt. Dagen efter er blandingen tyknet en del. Rør rundt og sæt derefter i køleskabet til dagen efter.
Nu burde konsistensen være som yoghurt natural og  perfekt til at toppe en taco al pastor, barbacoa, quesadillas entomatadas, carnitas eller chilaquiles.

Advertisement

5 Comments Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s