Guajillosalsa

Der er noget fint ved guajillochili. Farven er dyb rød og duften er varm og krydret. Den giver smag til mange lækre retter i det mexicanske køkken, blandt andet Taco al pastor og – en anden af mine favoritter – Langtidsbraisseret and i chili- og orangesauce.
Du kan købe den i alle netbutikker, der sælger mexicanske produkter. Men jeg har faktisk været så heldig at finde dem til salg i Magasin i København. “Chili Klaus” er nemlig begyndt at sælge denne chili, så jeg er sikker på, at den er tilgængelig i andre supermarkeder over hele landet.
Salsaen her er ret simpel og gør sig godt med de lidt “tungere” opskrifter, såsom Taco Barbacoa, Puerco en naranja, Carnitas, Chalupa og selvfølgelig som topping på en simpel Steak taco.

Du skal bruge:

  • 6 guajillochili
  • 2 dl. vand
  • 3 tomater
  • 1-2 skiver løg
  • 1 fed hvidløg
  • Salt
  • Evt. hvidvins- eller æblecidereddike

Fjern stilk og kerner fra chilierne. Rist efterfølgende på en varm pande. Pas på de ikke brænder på, så tag dem af straks du ser den første smule røg.
Rist derefter tomater, hvidløg og løg på panden, indtil du kan se små sorte pletter på overfladen. De skal ikke brankes, blot have små brændte pletter – det giver ekstra god smag.
Lad derefter køle, fjern skindet fra tomater og hvidløg og put alle ingredienser i en blender og mix indtil konsistensen er helt glat og fin. Du kan ikke undgå små stykker chili i salsen, men det gør ikke spor og er blot med til at give lidt struktur.

Smag til med lidt salt og eventuelt en smule eddike og du er klar til servering.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s