Albondigas

Normalt kender man især denne ret fra det spanske køkken, hvor albondigas næsten er en fast del af menuen på spanske tapasbarer.

Men de hører også til det mexicanske køkken. I Mexico serveres de både stegte i en lækkert tomatsauce, men også som en del af en suppe. Den opskrift må I vente lidt med, for her er opskrift på albondigas i chipotle- og tomatsauce.

Du skal bruge:

  • 500 g. hakket oksekød (du kan også bruge hakket kalv og flæsk)
  • 1 løg, finthakket
  • Rasp
  • 1 tsk. oregano (mexicansk oregano er foretrukket, men almindelig er også fint)
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • Lidt salt, ca. 1 tsk.
  • Sort peber
  • Stødt koriander (du kan med fordel bruge hele korianderfrø og knuse dem inden du tilsætter farsen.)
  • 1 æg

Til saucen:

  • 1 chipotlechili (brug alternativt 1 tsk. tørret chili eller cayenne)
  • 1 løg finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 2 dl. oksebouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl. passata (alternativt tilsæt en ekstra dåse hakkede tomater

Start med at lave farsen. I en skål blandes fars, løg, rasp, oregano, spidskommen, koriander, æg, salt og peber. Rør godt sammen og lad hvile i cirka 30 min.

Lav i mellemtiden saucen.

Fjern stilk og kerner fra chilien og lad den bløde op i ca. 2 dl. lunken vand.

Steg derefter løg og hvidløg i en tykbundet gryde indtil bløde og klare.

Fjern derefter chilien fra vandet (hæld ikke vandet ud, det er fuld af smag) og hak fint. Tilsæt chilien til løgblandingen og steg kort. Tilsæt derefter bouillon, de hakkede tomater, passata og vandet fra chilien.

Kog op og lad simre.

Jeg kan godt lide at køre saucen igennem en purémølle eller blender. Det gør konsistensen finere og mere jævn. Det ændrer dog ikke smagen, så det er helt op til hvad du foretrækker.

Form kødbollerne på størrelse med en golfbold og steg ved høj varme på en pande med lidt olie. De skal ikke gennemsteges, men blot have en lækker stegeskorpe.

Tilsæt kødbollerne i tomatsaucen løbende. Lad simre i ca. 15 min.

Det er vigtigt at du ikke giver kødbollerne for meget varme, både på panden og gryden, da du ellers risikerer at de bliver tørre. De skal være saftige og lækre ved servering.

Server med ris og tortillas.

Du kan også bruge Albondigas til at lave en lækker torta (en mexicansk sandwich). Tag en Telera eller anden god bolle (fx. Ciabatta), halvér og læg kødbollerne i.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s