Chiles toreados

Chiles Toreados betyder “vrede chilier”. Det navn giver fin mening, for her er der altså smæk på styrken. Stegningen af chilierne skruer dog lidt ned for styrken, men man er ikke er tvivl om at man spiser hele jalapeños.

Brug dem som tilbehør i for eksempel en steak taco eller hvad som helst, hvor du ønsker mere styrke.

Smagsmæssigt kan de sammenlignes med de spanske pimientos de padron.

Du skal bruge:

  • 8-10 jalapeños eller almindelig grøn chili
  • 1 løg, skåret i tynde skiver
  • Worcestershiresauce
  • Limesaft fra 2 limes
  • Salt

Steg chilierne på en pande ved medium varme, indtil du kan se sorte og lidt brankede pletter på chilierne. De skal have cirka 15 min. Vend dem løbende, så de bliver stegt hele vejen rundt.

Put chilierne i en skål og hæld derefter lidt olie på den varme pande. Tilsæt løg og svits indtil til løgene bliver bløde og tager farve.

Prik hul i chilierne med en skarp kniv – det frigiver lidt safter og gør at de tager ekstra smag ind. Put dem tilbage på panden sammen med worcestershiresauce og limejuice. Varm igennem og rør rundt i cirka 10 min. Tilsæt eventuelt lidt salt. Du skal ramme en god balance i mellem worcestershiresauce og limejuice. Jeg har med vilje ikke angivet mængder, da det skal være helt op til hvad du synes bedst om.

Server som sidedish til f.eks puerco en naranja eller carnitas. Eller et lile tip! Et par skiver bacon i en tortilla med lidt crema mexicana og en enkelt chile toreado eller to smager helt fantastisk!

Velbekomme!

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s