Mexicansk varm kakao 

Findes der nu også en mexicansk udgave af noget så almindeligt som varm kakao? Ja, naturligvis gør der det. For kakao er en stor del af det mexicanske – og latinamerikanske i det hele taget – køkkens historie.

Kakao, der på latin betyder “gudernes mad” går hele 2.000 år tilbage i historien. Her blev det brugt som medicin og til religiøse ritualer. Mayaerne ristede kakaofrøene og kværnede dem til en tyk pasta, som de blandede med vand, chili og majsmel. Det gav en cremet og lidt bitter drik og mindede nok om det vi i dag kender som “Champurrado”. De spanske “conquistadores” synes dog at drikken var for bitter og gjorde den sødere med honning og rørsukker.

Mexicansk chokolade adskiller sig lidt fra den vi kender herhjemme. Den købes i runde “diske” og er lavet af mørk bitter chokolade blandet med sukker, knuste nødder og kanel. I nogle varianter finder man også anchochili. Chokoladen er ret grynet på grund af nødderne og sukkeret. Af samme grund bruger man heller ikke denne type chokolade til eksempelvis Mole Poblano – her bruger man almindelig mørk chokolade.
Det er ikke til at købe mexicansk chokolade i Danmark. Man kan finde en enkelt variation af mærket Cool Chile i Irma. Jeg har været så heldig at få en pakke sendt hjem fra USA.
Men der er heldigvis råd for manglende varer i Danmark – man kan nemlig lave det selv.

Du skal bruge:

  • 120 g. mørk chokolade brækket mindre stykker (jo højere kakaoprocent, jo bedre)
  • 25 gram mandler
  • 50 gram sukker
  • 2 tsk. kanel
  • Eventuelt et nip anchochili

Mix alle ingredienser sammen i blender. Fortsæt indtil blandingen er helt fin.

Varm derefter 1 liter mælk og rør hele blandingen i. I Mexico pisker man med en molinillo, der gør blandingen ekstra skummende og luftig. Du kan nu også fint bruge et piskeris. Rør rundt indtil chokoladen er helt opløst og smeltet.

Server i krus med en ekstra stang kanel i.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s