Fajitas

Nogle vil bemærke at Fajitas er “Tex-Mex”, dvs. en blanding af det mexicanske og amerikanske køkken, og dermed ikke ægte mexicansk. Men fremover vil Mexibro også inkludere en del Tex-Mex. Det skyldes at min introduktion til det mexicanske køkken netop var Tex-Mex, lavet af min mexicanske familie, der alle bor i Californien, USA. Så hvorfor snyde jer for den oplevelse?
Og når jeg nu holder så meget af Fajitas, skal det selvfølgelig være den første Tex-Mex-opskrift her på siden.

Historien om Fajitas, der på spansk betyder “små strimler”, er i øvrigt interessant. Den kan spores tilbage til 1930’erne i Texas, hvor de fleste arbejdere på ranchene nær den mexicanske grænse var fra Mexico. Hver gang der blev slagtet kvæg fik arbejderne, også kaldet “los vaqueros”, de knapt så attraktive rester. Blandt andet “Skirt steak”, der er et smagfuldt stykke kød, men knapt så mørt. For at gøre kødet mere mørt bankede de det fladt og marinerede efterfølgende i limejuice og forskellige krydderier. Kødet blev tilberedt over bål og spist sammen med flour tortillas. Først mange år senere spredte retten sig til de mexicanske restauranter og en klassiker var født.

Du kan både bruge kylling eller oksekød til denne opskrift. I denne har jeg valgt at bruge kylling.

Du skal bruge: (til 6 personer)

  • 400-500 g. kyllingebryst
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. oregano
  • ½ tsk cayennepeber
  • 1 tsk. stød røget paprika
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 2 løg
  • 3 peberfrugter (rød, grøn, gul – farverne er op til dig)
  • 2 limes (+ 2 ekstra til servering)
  • Flour tortillas (corn tortillas kan også bruges)

Skær kødet i strimler (ca. 2-3 cm lange, 1 cm tykke)

Lav marinaden ved at røre saft fra 2 limes sammen med sukker, oregano, cayennepeber, paprika og stødt kanel.

Mariner kødet i min. 30 min. Jo mere tid, jo mere smag, så du kan med fordel give den et par timer.img_3723

Brug ventetiden på at lave flour tortillas.  De holde sig varme i et viskestykke i mens du efterfølgende steger kødet. Du kan nu også købe dem færdige, det har jeg gjort på billederne nedenfor.

 

Skær løgene i tynde skiver. Fjern stilk og kerner fra peberfrugterne og skær i strimler.img_3724

Hæld marinaden fra kødet og lad eventuelt dryppe lidt af i en si. Steg på en pande ved medium høj varme. Du skal undgå at kødet, pga. marinaden, koger og ikke steger. Det er nemlig vigtigt at få den helt rigtige stegeskorpe på.

Tilsæt løg og peberfrugt og steg igennem. Peberfrugterne og løgene skal være en anelse bløde, men stadig have bid og knase let.img_3725

Put kødet i en tortilla og fold som på billederne.

Server med ris og bønner.
God fornøjelse og velbekomme.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s