Tres Leches

Okay, hold på hat og briller for nu skal vi lave Pastel Tres Leches. Det betyder “Tre-mælks-kage” og navnet lyver ikke, for der er netop tre forskellige slags mælk i kagen.

Det er et par processer forbundet med at lave den, men den er let at gå til og du skal max. bruge 1 times tid når først du er i gang.

En særlig ting ved Tres Leches er, at der prikkes huller i selve kagen, der derefter overhældes med en creme og toppes med enten marengs eller flødeskum. Det gør kagen blød, fugtig og drønlækker.

Start med at købe både evaporeret mælk og kondenseret mælk. Den kondenserede mælk kan du efterhånden få i ethvert supermarked. Den evaporerede mælk er derimod lidt sværere at få fat på. Men du kan nemt lave den selv! Klik ind her og se hvordan (det er i øvrigt super nemt!). Og har du ikke tid, kan den købes via internetbutikken Abigail´s. Den er også set i Thai Supermarket i Istedgade i København.

Du skal bruge:

  • En stor klat smør (til at smøre formen)
  • 275 g. hvedemel
  • 1 spsk bagepulver
  • 8 økologiske æg
  • 230 g sukker
  • 1 spsk vaniljeekstrakt/essens
  • 4 spsk mælk (brug let- eller sødmælk)

Til cremen:

  • 1 ds. kondenseret mælk (svarende til 397g)
  • 150 ml. evaporeret mælk
  • 150 ml. piskefløde
  • 3 æggeblommer
  • 1-2 spsk. tequila (eller hvad du ellers foretrækker af smag. Du kan også bruge rom eller brandy)

Til topping:

  • 3 æggehvider
  • 100 g sukker
  • Saft fra ½ citron
  • Saft fra ½ lime

Tænd ovnen på 180°. Smør en springform eller anden kageform.

Start med de 8 æg. Skil æggehviderne fra æggeblommerne og del op i to skåle.

Pisk æggeblommerne sammen med sukker og vaniljeekstrakt indtil fast og cremet.

Vend melet i skiftevis med at du tilsætter de 4 spsk. mælk.

I en anden skål piskes æggehviderne indtil helt stive (brug testen, hvor du vender skålen på hovedet) – vend forsigtigt massen sammen med ovenstående blanding af æggeblommer og mel.

Hæld dejen i springformen og bag i 30-40 min. eller indtil du kan stikke en tandstikker i kagen uden at dejen hænger fast.

I mellemtiden laves cremen. Bland alle ingredienser sammen og pisk godt og grundigt.

Lav derefter toppingen. Mix alle ingredienser godt sammen. Smag til med lime- og citronsaft. Den skal være en god blanding af sød og syrlig, ikke sur.

Prik huller i kagen med enden af en grydeske. Hæld cremen over og lad den suge ind i kagen. Top derefter med marengs og et lidt bær, enten jordbær, blåbær eller hvad du har   lyst til.

Tip #1
*Du kan alternativt lave en topping af flødeskum og et par spiskefulde sukker. Den er ikke lige så sød som marengstoppingen og kan være en god modvægt til den søde kage.

Tip #2img_4367
Skær kagebunden midt over, så du står med to bunde. Hæld creme over den ene bund, top med jordbær, læg den anden bund ovenpå og hæld også creme på den. Top derefter med marengs og brænd efter med gasbrænder.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s