Avocado is er skøn og forfriskende – og tilmed let at lave. Du kan enten gøre det i en ismaskine (hvis du har en sådan) eller i et fad i fryseren. Mere om det senere.
Det er vigtigt at bruge modne avocadoer, det er det sådan set altid når man bruger avocadoer i madlavningen ellers kam det blive en noget kedelig omgang. Hvis du er ude i lidt god tid, så køb dem helt umodne og hårde. Læg dem i en papirspose, sammen med en banan og læg posen ind i et mørkt skab. Dagen efter er avocadoen moden er fin.
Men, lad os starte med ingredienserne:
Du skal bruge:
- 2-3 modne avocadoer
- 1 ds. sødet kondenseret mælk (kan købes i alle supermarkeder)
- 2-3 tsk. lime- eller citronsaft
- 3,5 dl. piskefløde
- 1 lille nip salt
I en blender mixes avocadoer, den kondenserede mælk, citron/limesaft og salt. Blend grundigt til massen er helt blød og fin.
I en anden skål piskes fløden til flødeskum. Pas på du ikke pisker for meget.
Vend forsigtigt avocadomassen sammen med flødeskummet.
Hæld i en ismaskine eller i et fad og sæt i fryseren natten over.